Premiér Sobotka: Chceme, aby D8 byla hotová do konce příštího roku

12.06.2015 22:38

Předseda vlády Bohuslav Sobotka zítra navštíví úsek dálnice D8 blízko obce Libochovice na Litoměřicku, kde se před téměř dvěma lety sesunul svah na budovaný úsek dálnice. S ministrem dopravy Danem Ťokem a generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic Janem Kroupou budou přímo na místě sesuvu jednat o dalším postupu při sanaci svahu a dodržení termínu dokončení dálnice.

Premiér Sobotka: Chceme, aby D8 byla hotová do konce příštího roku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér návštěvou dálnice D8 naváže na svoji dnešní cestu do Saska, kde je dopravní propojení Česka a Německa, ať už vodní či silniční, jedním z důležitých bodů jednání.

„Rychlou dostavbu dálnice D8 považuji za jeden z důležitých vládních úkolů v oblasti dopravy, po nástupu naší vlády jsme proto rozhodli o obnovení sanačních prací a urychleném odstranění sesuvu. Zítra se chci ze své pracovní návštěvy Saska na D8 zastavit a přímo na místě prověřit dosavadní postup prací. Naším cílem je dokončit D8 do konce příštího roku," uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

K sesuvu půdu došlo v červnu 2013 u Litochovic nad Labem. Sesuv částečně zasáhl rozestavěnou dálnici D8. Půlkilometrový sesuv zavalil rozestavěný úsek u Dobkoviček v délce asi 200 metrů. Příčinou sesuvu byly pravděpodobně vydatné deště z posledních dní.
Po roce nečinnosti ze strany státu teprve Sobotkova vláda přijala 27. října 2014 rozhodnutí k veřejné zakázce, která umožnila začít se sanací.

Průběžně probíhají práce na sanaci a odvodnění terénu v prostoru sesuvu půdy, které by měly být dokončeny v polovině roku 2016. Plné zprovoznění dálnice D8 je plánováno na prosinec 2016.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL