ŘSD o víkendu ukončí opravu dálnice D8 u Prahy

12.11.2021 21:19 | Komerční článek

V neděli 14. listopadu Ředitelství silnic a dálnic ukončí letošní největší dálniční úpravu, která probíhala na dálnici D8 od července letošního roku. Oprava byla rozdělena do několika etapa řidiči se potýkali s komplikacemi, jelikož jde o velmi vytížený úsek.

ŘSD o víkendu ukončí opravu dálnice D8 u Prahy
Foto: ŘSD
Popisek: Oprava dálnice D8 je u konce

Již v pátek 12. listopadu dojde k odstranění dopravních omezení v levém jízdním pásu ve směru z Ústí nad Labem do Prahy a v neděli 14. listopadu ráno bude plně průjezdný i pravý jízdní pás ve směru z Prahy do Ústí nad Labem.
 

Anketa

Zvládne Fialova vláda covid lépe než Babišova?

3%
94%
hlasovalo: 36258 lidí
Účelem stavebních prací v hodnotě necelých 359 milionů korun byla kompletní rekonstrukce dálnice v úseku 11,2 – 5,3 kilometru ve směru na Prahu a v úseku 5,2 – 12,1 kilometru ve směru na Ústí nad Labem, a to včetně mimoúrovňové křižovatky Úžice. 
 
Obnoveno a modernizováno bylo také vybavení komunikace jako jsou svodidla, směrové sloupky, odvodnění dálnice, svislé a vodorovné dopravní značení a SOS hlásky. Doplněno bylo chybějící oplocení dálnice a došlo rovněž na opravu 5 mostů.
 
Vzhledem k tomu, že šlo o úsek s vysokou intenzitou provozu a vysokým podílem nákladní dopravy, šlo o poměrně náročnou opravu. Jen například mezi úseky MÚK Zdiby a MÚK Úžice projede v průměru 48 tisíc vozidel denně a téměř jedna třetina jsou těžká nákladní vozidla.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…