Premiér Sobotka: Považuji podporu české kinematografie za velmi důležitou

04.06.2016 22:00

V pátek 3. června 2016 se předseda vlády Bohuslav Sobotka zúčastnil slavnostního zakončení 56. ročníku Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně. Během galavečera předal premiér spolu s producentem a scénáristou Ivem Mathé ocenění Zlatý střevíček za film Ochránce.

Premiér Sobotka: Považuji podporu české kinematografie za velmi důležitou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka považuje podporu české kinematografie za velmi důležitou, nad Zlín Film Festivalem převzal záštitu a zúčastnil se již v minulém roce. Při cestě do Spojených států amerických v dubnu tohoto roku se předseda vlády setkal se zástupci šesti největších filmových studií, kterým představil, co Česká republika může nabídnout: řadu atraktivních lokací i odborníků v dané oblasti.

V červenci 2015 vláda přijala novelu zákona o audiovizi, která od letošního roku přináší pravidelné finanční dotace ze strany státu, a to ve výši až 180 milionů korun. Jde o zásadní krok, jelikož do této doby stát až na čtyři jednorázové dotace na film nepřispíval. Díky těmto prostředkům je možné zajistit stabilní zdroj financování českého filmového průmyslu, což umožní také výrobu náročnějších a koprodukčních děl, potřebnou propagaci českého filmu v zahraničí. Zákon na konci dubna 2016 podepsal prezident republiky.

Ještě před galavečerem se předseda vlády setkal ke krátkému jednání s prezidentem festivalu Čestmírem Vančurou, hejtmanem Zlínského kraje Stanislavem Mišákem, primátorem města Zlín Miroslavem Adámkem a rektorem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Petrem Sáhou.

Více informací o Zlín Film Festivalu naleznete na http://www.zlinfest.cz/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…