Premiér Sobotka: Vláda potřebuje nové impulsy a svěží energii pro úspěšné dokončení započaté práce

09.11.2016 9:07

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v průběhu následujících týdnů setká se všemi členy koaliční vlády. Cílem je formou bilančních schůzek s ministryněmi a ministry projednat dosavadní plnění závazků na jednotlivých resortech a stanovit priority vlády do posledního roku funkčního období vlády.

Premiér Sobotka: Vláda potřebuje nové impulsy a svěží energii pro úspěšné dokončení započaté práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„V následujících týdnech se chci postupně sejít se všemi členy vlády, tedy jak zástupci sociální demokracie, tak Hnutí ANO a KDU-ČSL. S ministryněmi a ministry chci bilancovat jejich dosavadní působení, plnění programového prohlášení vlády a prosazování klíčových závazků, které vláda občanům dala.

Naše vláda má před sebou poslední rok funkčního období, tento čas je potřeba naplno ve všech resortech využít pro splnění všech klíčových úkolů a opatření.

S ministryněmi a ministry chci proto probrat nejen dosavadní výsledky vládní práce, ale chci se rovněž zaměřit na priority jednotlivých resortů pro období, které nám ještě zbývá.

Mám za to, že vláda potřebuje v některých oblastech a na některých resortech nové impulsy a svěží energii pro úspěšné dokončení započaté práce.

Platí, že jako předseda ČSSD jsem se rozhodl jít této věci naproti a přikročím ke změnám. Plánuji obměnit složení vládního týmu za sociální demokracii, abych mu do posledního roku dodal větší dynamiku.

Každý z předsedů koaličních stran je na základě koaliční smlouvy primárně zodpovědný za svůj tým, jeho výsledky, efektivitu. Je tedy na Andreji Babišovi a Pavlovi Bělobrádkovi, aby rovněž vyhodnotili, zda stávající složení jejich týmů je stále optimální a to nejlepší, co mají k dispozici,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

První bilanční schůzky by měly začít počátkem příštího týdne. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…