Premiér Sobotka se setkal s kandidátem na eurokomisaře Pierrem Moscovicim

24.07.2014 21:56

Předseda vlády Bohuslav Sobotka ve čtvrtek 24. července přijal bývalého ministra hospodářství a financí Francouzské republiky a zároveň pravděpodobného francouzského kandidáta na eurokomisaře Pierra Moscoviciho.

Premiér Sobotka se setkal s kandidátem na eurokomisaře Pierrem Moscovicim
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Tématem pracovní snídaně v Kramářově vile byla debata o cílech, které by ve své činnosti měla zdůraznit nová Evropská komise. Česká vláda v té souvislosti považuje za zásadní zlepšení fungování vnitřního trhu a snížení administrativní zátěže především při čerpání prostředků z unijních fondů. Českou prioritou je také vytvoření příznivých podmínek pro rozvoj průmyslu a zajištění energetické bezpečnosti.

Premiér v rámci snídaně osobně představil Pierrovi Moscovicimu kandidátku České republiky na členku Evropské komise Věru Jourovou, jejíž nominaci včera potvrdil také poslanecký Výbor pro evropské záležitosti. Společně pak diskutovali zájem české vlády o některé z ekonomických portfolií pro českou kandidátku. Prioritou je oblast regionálního rozvoje, dopravy, meziinstitucionálních vztahů či průmyslu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…