Premiér Sobotka spolu s ministerským předsedou Seehoferem otevřel bavorské zastoupení v Česku

05.12.2014 4:31

Předseda vlády Bohuslav Sobotka ve čtvrtek 4. prosince 2014 společně s ministerským předsedou Horstem Seehoferem otevřel Zastoupení Svobodného státu Bavorsko v Praze. Na společném jednání řešili premiéři především vzájemné vztahy a jejich další prohlubování, ke kterému by nové Zastoupení v ČR mělo přispět.

Premiér Sobotka spolu s ministerským předsedou Seehoferem otevřel bavorské zastoupení v Česku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Dalšími tématy bylo například úspěšné čerpání prostředků z operačního programu v minulých letech nebo možnosti spolupráce v oblasti vědy, výzkumu a inovací.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka uvedl, že otevření zastoupení považuje za významnou událost, která opět posune česko-bavorské vztahy na novou úroveň.

Pro Českou republiku je Bavorsko důležitým hospodářským partnerem, a to zejména v oblasti moderních technologií a výrobků s vysokou přidanou hodnotou.

Partnerství Česka s Bavorskem má velký ekonomický, politický, kulturní a obecně civilizační potenciál. Záměrem je tedy pokračovat zejména v ekonomické spolupráci s větším využitím moderních technologií.

Velkou výzvou do budoucna bude také zlepšení dopravního spojení. Česká vláda se bude zasazovat o snazší železniční propojení Mnichova s Plzní a Prahou.

Slavnostního otevření Zastoupení se v Chotkovském paláci v Praze zúčastnil také první místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí Andrej Babiš, ministr kultury Daniel Herman a ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Úvodní slovo pronesla bavorská státní ministryně pro evropské záležitosti Beate Merková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.