Prezident Zeman: Milé děti, važte si toho, že už nevstáváte jako císař

01.09.2016 21:46

Projev prezidenta republiky při zahájení školního roku:

Prezident Zeman: Milé děti, važte si toho, že už nevstáváte jako císař
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážená paní starostko, vážený pane řediteli, paní učitelky, páni učitelé, dámy a pánové a především milé děti,

před více než sto lety naší zemi, jakož i zemím sousedním, vládl starý a mrzutý císař, který trpěl nespavostí a proto vstával v půl čtvrté ráno. Ve čtyři hodiny ráno se umyl studenou vodou, v pět hodin ráno snídal a od šesti začínal pracovat. A protože tehdy naši předci byli všichni jeho poddaní, tak se museli podřídit jeho vzoru a museli také pracovat od šesti hodin ráno. Od té doby jsme výrazně pokročili a milé děti, važte si toho, že už nevstáváte jako onen císař v půl čtvrté a že si můžete trošku přispat, i když si myslím, že kdybyste se začaly učit od devíti hodin, tak by to bylo ještě lepší.

Chtěl bych vám samozřejmě popřát, abyste si vážily svých učitelů včetně pana ředitele, o němž jsem se dozvěděl, že v roce 1955 začínal tady ve Stochově jako žák a postupně, informoval mě tak ředitel protokolu a já mu věřím, pane řediteli, možná že o Vás ví víc než Vy sám o sobě, ale v každém případě, říkal mi, že jste zůstal Stochovu věrný, a já si toho velice vážím, a ze žáka se stal ředitel. Blahopřeji.

A zcela na závěr, když někam přijde nějaký host, tak má přinést alespoň malý dárek. A protože je tady šedesát prvňáčků, tak jsem vám přivezl šedesát památníčků se svým podpisem a chtěl bych vám popřát, abyste do těchto památníčků získaly podpisy zajímavých lidí a především svých kamarádů, které v té škole určitě najdete, neboť jedna z nejcennějších věcí je mít kamarády. Bez kamarádů se hezký život prožít nedá. 

Hodně zdaru a hodně štěstí.    

Miloš Zeman, prezident republiky, Stochov, 1. září 2016

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…