Prezident Zeman: Milé děti, važte si toho, že už nevstáváte jako císař

01.09.2016 21:46

Projev prezidenta republiky při zahájení školního roku:

Prezident Zeman: Milé děti, važte si toho, že už nevstáváte jako císař
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážená paní starostko, vážený pane řediteli, paní učitelky, páni učitelé, dámy a pánové a především milé děti,

před více než sto lety naší zemi, jakož i zemím sousedním, vládl starý a mrzutý císař, který trpěl nespavostí a proto vstával v půl čtvrté ráno. Ve čtyři hodiny ráno se umyl studenou vodou, v pět hodin ráno snídal a od šesti začínal pracovat. A protože tehdy naši předci byli všichni jeho poddaní, tak se museli podřídit jeho vzoru a museli také pracovat od šesti hodin ráno. Od té doby jsme výrazně pokročili a milé děti, važte si toho, že už nevstáváte jako onen císař v půl čtvrté a že si můžete trošku přispat, i když si myslím, že kdybyste se začaly učit od devíti hodin, tak by to bylo ještě lepší.

Chtěl bych vám samozřejmě popřát, abyste si vážily svých učitelů včetně pana ředitele, o němž jsem se dozvěděl, že v roce 1955 začínal tady ve Stochově jako žák a postupně, informoval mě tak ředitel protokolu a já mu věřím, pane řediteli, možná že o Vás ví víc než Vy sám o sobě, ale v každém případě, říkal mi, že jste zůstal Stochovu věrný, a já si toho velice vážím, a ze žáka se stal ředitel. Blahopřeji.

A zcela na závěr, když někam přijde nějaký host, tak má přinést alespoň malý dárek. A protože je tady šedesát prvňáčků, tak jsem vám přivezl šedesát památníčků se svým podpisem a chtěl bych vám popřát, abyste do těchto památníčků získaly podpisy zajímavých lidí a především svých kamarádů, které v té škole určitě najdete, neboť jedna z nejcennějších věcí je mít kamarády. Bez kamarádů se hezký život prožít nedá. 

Hodně zdaru a hodně štěstí.    

Miloš Zeman, prezident republiky, Stochov, 1. září 2016

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.