Prezident Zeman: Poprvé jsme někdy voleni na základě slibů, ale podruhé na základě skutků

15.05.2016 15:26

Rektor Univerzity obrany brigádní generál prof. Ing. Bohuslav Přikryl, Ph.D., byl jmenován ve čtvrtek 12. května na Pražském hradě prezidentem republiky Milošem Zemanem do funkce rektora na druhé funkční období.

Prezident Zeman: Poprvé jsme někdy voleni na základě slibů, ale podruhé na základě skutků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident republiky jmenoval brigádního generála Bohuslava Přikryla rektorem Univerzity obrany na návrh ministra obrany. Ten vycházel z rozhodnutí Akademického senátu Univerzity obrany, který kandidáta na rektora zvolil na svém zasedání 16. března letošního roku. Funkční období nově jmenovaného rektora jediné vojenské vysoké školy v ČR potrvá od 1. srpna 2016 do 31. července 2020.

Mezi klíčové priority brigádního generála Přikryla pro druhé funkční období patří zvýšení vážnosti univerzity a dotváření jejího pozitivního obrazu u odborné veřejnosti i ve společnosti jako klientsky orientované školy. Nově jmenovaný rektor bude usilovat o rozvinutí vysokého potenciálu školy ve vzdělávací a tvůrčí činnosti; dosažení úplné finanční stability univerzity spolu s postupným vyrovnáním vnitřního investičního dluhu a přípravu univerzity na nové podmínky dané novelou zákona o vysokých školách.

„Cítím velkou zodpovědnost a připravenost vyvinout maximální úsilí a nasazení, aby v rámci mého druhého funkčního období byla naplněna nedávná slova prezidenta republiky o potřebě posílení role Univerzity obrany,“ uvedl brigádní generál Přikryl při svém jmenování.

Těm dvěma, kteří nastupují druhé funkční období, blahopřeji k důvěře

Slavnostního ceremoniálu se zúčastnili ministr obrany Martin Stropnický, ministryně školství Kateřina Valachová, předseda Akademického senátu Univerzity obrany prof. Jiří Kassa a další významní hosté.

V rámci ceremoniálu jmenoval prezident republiky také rektory dalších vysokých škol: prof. Ing. Kamila Kuču, Ph.D., rektorem Univerzity Hradec Králové pro první funkční období a JUDr. Mgr. Josefa Salače, Ph.D., rektorem Policejní akademie na druhé funkční období.

„Těm dvěma, kteří nastupují druhé funkční období, blahopřeji k důvěře. Protože v prvním funkčním období jsme někdy voleni na základě slibů, ale v druhém funkčním období na základě skutků," uvedl během ceremoniálu prezident Miloš Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…