Prezident Zeman: V politice a ve sportu je stejné to, že se bojíte o svůj úspěch

05.08.2016 10:40

Pozdrav prezidenta republiky olympionikům v Riu:

Prezident Zeman: V politice a ve sportu je stejné to, že se bojíte o svůj úspěch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Věci, které jsem chtěl říci, jsou velmi stručné. Tím, že jste se probojovali přes kvalifikaci, jste už vyhráli. Takže vítězi jste už teď. A to nejhorší, co vás může potkat, a to je stejné v politice, jako ve sportu, spočívá v tom, že se bojíte o svůj úspěch. A když se o úspěch bojíte, tak jste v křeči a to jste určitě každý z vás mnohokrát zažili. No, a když jste v křeči, tak jedete na poloviční výkon. Takže já jsem vám přijel popřát, abyste v té křeči nebyli, protože to je jediná cesta, jak dosáhnout výkonu na sto procent. Tak to je první velmi jednoduchá věc.

A druhá ještě jednodušší. Já už jsem říkal panu předsedovi, že jsem zavedl novou tradici. Dřív na Pražský hrad byli zváni pouze ti, kdo dostali medaili a nebyl pozván ani realizační tým. Takže byla tam jenom část sportovců a to je špatně, protože každý může zaškobrtnout, i když se pečlivě připravuje a není spravedlivé, aby oceněni byli jenom ti, kdo mají ty tři typy medailí. Je spravedlivé poděkovat všem. A hlavně na to bych chtěl připít, protože na váš úspěch se připíjí pořád. A až sem budou jezdit různí bafuňáři a papaláši v průběhu olympijských her, uslyšíte mnoho přípitků na úspěch sportovců, takže abych byl trochu originální, dovolte mi, abych připil na úspěch vašich trenérů, případně lékařů, případně masérů, prostě všech těch, kdo se starají právě o ten váš úspěch, takže na úspěch realizačního týmu.    

Miloš Zeman, prezident republiky, Rio de Janeiro, 4. srpna 2016

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…