Primátor Hřib: Koronavirová situace v Praze se nelepší, spíše se horší

24.07.2020 17:33

Komentář na facebookovém profilu k vývoji stran koronaviru v Praze

Primátor Hřib: Koronavirová situace v Praze se nelepší, spíše se horší
Foto: Repro Facebook Zdeňka Hřiba
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib vyjádřil podporu svému varšavskému protějšku

Koronavirová situace v Praze se nelepší, spíše se horší.

Řekněme si tady proto přehledně, jaká opatření budou aktuálně platit v Praze:

  • Stejně jako ve zbytku ČR, na hromadných organizovaných akcích ve vnitřních prostorách s účastí nad 100 lidí je povinné nosit roušku.
  • Roušku je nově třeba nosit také v pražských nepobytových zdravotnických zařízeních, takže například i v lékárnách nebo čekárnách u doktora.
  • Povinnost nosit roušku je nadále platná v prostorách pražského metra.
  • Všem velmi doporučujeme nosit roušku také v ostatních vozech MHD vždy, pokud je to možné, člověk je schopen to udýchat a nedělá mu to problémy.

Včera jsme v Praze zaznamenali 52 nových případů nákazy koronavirem. Nedávno jsme také měli velké ohnisko v jednom z pražských klubů, odkud už je hlášeno 109 nakažených a předpokládáme, že číslo bude ještě dál stoupat, jak budeme trasovat další kontakty.

Z hygieny máme ale také dobré zprávy. Jen velmi malé množství nakažených se musí léčit v nemocnici. Na plicní ventilaci máme zatím "jen" jednoho člověka. Většina nakažených jsou mladí lidé, kteří nemoc zvládají bez obtíží překonat, často jsou dokonce bezpříznakoví.

Není důvod k panice, Praha je připravena. Jen buďte opatrní a ohleduplní. Když se budeme chovat odpovědně, udržíme virus pod kontrolou.

Děkuji vám za to!

P.S.: V ponděli ruším dovolenou. Spojím se s hejtmany a budeme řešit aktuální situaci. Opět máme problém, že nedostáváme dostatečné informace z ministerstva zdravotnictví. Přitom mezi Prahou a hygienou funguje skvělá spolupráce. Hygiena pracuje na jedničku. Zvládla skvěle i zmíněnou výzvu s řešením nákazy v pražském klubu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…