Primátor Hřib: Na webových stránkách jsme spustili sekci Vánoce v Praze

30.11.2019 19:43

Hlavní město Praha spustilo na svém webovém portálu novou sekci Vánoce v Praze. Obyvatelé Prahy a návštěvníci metropole zde po celý adventní čas najdou veškeré informace o vánočních akcích, které pořádají městské části a instituce zřizované hlavním městem Prahou jako je například pražská zoo či Městská knihovna.

Primátor Hřib: Na webových stránkách jsme spustili sekci Vánoce v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Na stránkách vanoce.praha.eu nebudou chybět také aktuální fotografie z vánočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí, které začínají v sobotu 30. listopadu 2019 a potrvají do 6. ledna 2020. Jejich organizátorem je už pošestnácté společnost Taiko.

„Vánoční Praha má neobyčejnou atmosféru, kterou kromě světově proslulých vánočních trhů dokresluje i řada akcí konaných v metropoli. Z minulých let víme, že o některých z nich Pražané ani nevěděli. To nás vedlo k tomu, abychom přímo na našich webových stránkách spustili sekci Vánoce v Praze. Pevně věřím, že si tady každý najde to své,“ uvádí pražský primátor Zdeněk Hřib.

Největším lákadlem ale přesto zůstávají vánoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí, které se letos ponesou v andělském duchu. Andělé budou na stánkách s vánočním zbožím a občerstvením a ozdobí i vánoční strom na Staroměstském náměstí. Letos byl vybrán dvaadvacet metrů vysoký smrk ztepilý ze Semil. Tento vánoční strom republiky se poprvé rozsvítí v sobotu 30. listopadu a poté každý den v hodinových intervalech od 16:30 do 21:30 hodin.

„Vánoce a vánoční trhy v Praze jsou neodmyslitelně spjaty s větší koncentrací lidí na některých místech, proto stejně jako každý rok zavádíme preventivní bezpečnostní opatření. Jedním z nich je i pravidelné rozsvěcování vánočního stromu, které se nám osvědčilo. Lidé se díky tomu bonusu nebudou muset mačkat v jeden okamžik na jednom místě, čímž přispíváme k jejich většímu bezpečí a také pohodlí,“ říká náměstek Petr Hlubuček.

Po celý advent bude na bezpečnost dohlížet více policistů a strážníků, kteří se budou primárně pohybovat na místech s větší koncentrací osob. Půjde například o náměstí, přestupní uzly nebo prostředky městské hromadné dopravy.

Václavské náměstí a námětí Republiky, kde vánoční trhy také probíhají, budou opět osazeny bezpečnostními city bloky. Na Staroměstském náměstí jsou tato bezpečnostní opatření dlouhodobě.

K Vánočním trhům neodmyslitelně patří i kulturní program, který se bude odehrávat na pódiu na Staroměstském náměstí. „Bez hudebních produkcí by to nebyly ty pravé Vánoce. Hudba a tanec lidi spojují. Návštěvníci trhů se proto můžou těšit na folklórní a dětské soubory nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Staroměstským náměstím se také rozezní koledy a sváteční písně, které navodí vánoční atmosféru. Samozřejmě ani letos neopomeneme oblíbené akce, zavítá k nám Mikuláš s celou svojí družinou, zazní Česká mše vánoční od Jana Jakuba Ryby a nebude chybět ani rozlévání rybí polévky,“ připomíná radní Hana Třeštíková.

Letošní trhy mají navíc ekologický rozměr, a proto se vánoční pochutiny budou podávat ze 100% BIO kompostovatelného nádobí. „Pražské vánoční trhy se pravidelně umisťují v hodnocení TOP 5 nejlepších trhů na světě. A tím, že prodejci budou nabízet jídlo v kompostovatelném nádobí, jsme zase o něco světovější. Pražané se nemusí bát ani případného nepořádku. Úklid budou zajišťovat nejen svozové firmy, ale i organizátor trhů společnost Taiko,“ dodává radní Jan Chabr.

Vše o vánocích v Praze se dozvíte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…