Primátor Jiránek: Město zvažuje i trestní oznámení na majitele ubytovny

28.04.2019 6:34

Lidé z vyhořelé ubytovny v Rozdělově od už nejsou ve stavebně oddělené sportovní hale v areálu základní školy Moskevská.

Primátor Jiránek: Město zvažuje i trestní oznámení na majitele ubytovny
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Dan Jiránek

Všichni se přesunuli do bývalého plicního oddělení kladenské nemocnice a někteří z nich se nyní přesouvají se do Azylového domu v Dubí. Prostory zajistilo město Kladno ve spolupráci se Středočeským krajem a Oblastní nemocnicí Kladno. I to se probíralo na středečním mimořádném zastupitelstvu města.

"Hala v areálu základní školy v Moskevské se po dohodě s vedením školy uklízí. Město se zabývá i trestním oznámením na majitele ubytovny, musela být uzavřena především kvůli porušení požárních předpisů a konstrukčním nedostatkům. Existuje tak podezření na obecné ohrožení, stavba byla životu nebezpečná," říká primátor statutárního města Kladno Dan Jiránek a dodává: "V nemovitosti stavební úřad spolu s hasiči a hygienou provede další kontrolní prohlídku. V budoucnu chceme zkontrolovat i ostatní ubytovny."  V Kladně je v současné době na čtyřicet (z toho 25, kam se vyplácejí sociální dávky) zcela plných ubytoven. A to kvůli za minulého vedení města špatně připravenému opatření obecné povahy k bezdoplatkové zóně, které od dubna zrušil Krajský úřad Středočeského kraje. 

"Zhruba tři desítky lidí z rozdělovské ubytovny poškozené požárem se včera ze sportovní haly přesunuly do bývalého plicního oddělení poblíž kruhového objezdu Františka Kloze. Jde o jednotlivce, seniory i rodiny, kteří mohou využít čtyři místnosti včetně sociálního zařízení, a to do konce tohoto týdne. Během té doby budeme nadále nápomocni při hledání dalšího ubytování,“ říká statutární náměstek primátora města Kladno Tomáš Kutil a dodává: "S lidmi město průběžně komunikuje, postupuje podle platné legislativy a v intencích krizového plánu. Vše je třeba řešit rychle, nikomu nepřejeme, aby se dostal do podobné situace."

Ubytovnu v Rozdělově předminulou neděli poškodil požár a musela být z bezpečnostních důvodů uzavřena. Stalo se tak ve čtvrtek před Velikonocemi. Řešení bylo i kvůli svátkům složitější, nicméně se ho podařilo pro tuto chvíli najít. A to díky nasazení celé řady lidí z magistrátu i spolupráci nejen se Středočeským krajem. Vedení města za to moc děkuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…