Primátor Jura: Katedra v přírodě? Není problém

09.10.2020 9:02

Do tohoto projektu se pustily některé základní školy v Prostějově.

Primátor Jura: Katedra v přírodě? Není problém
Foto: Město Prostějov
Popisek: František Jura

„Vybudovat přírodní zahrady a učit v přírodě a z přírody je záměrem ZŠ a MŠ Prostějov v ulici Melantrichova, ZŠ Prostějov v ulici Majakovského a Základní školy Prostějov v ulici E. Valenty. Celková částka, kterou bude město investovat, dosahuje téměř 1,5 milionu korun,“ uvedl primátor města Prostějova František Jura.

Smyslem projektu je poskytovat dětem praktické i teoretické vzdělávání v oblasti environmentálního vzdělávání. Děti budou motivovány k častějšímu pobytu v přírodě, který prospívá zdravému životnímu stylu a rozvíjí praktické dovednosti dětí.

„Získali jsme na projekt dotační podporu a to ze Státního fondu životního prostředí ČR v rámci programu Národní program životního prostředí. Rada města Prostějova, jako zřizovatel uvedených organizací, souhlasila s finanční spoluúčastí Statutárního města Prostějova ve výši 15 procent z celkových způsobilých výdajů poskytnutých dotací, dále s předfinancováním projektu formou účelového navýšení příspěvku, s realizací projektu a s udržením výstupů projektu minimálně po dobu udržitelnosti – tedy minimálně 3 roky od finančního ukončení projektu,“ vyjmenoval náměstek primátora Jan Krchňavý zodpovědný za školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Model hospodářského růstu na základě nízkých mezd se už dávno vyčerpal

14:17 Ostrá (SOCDEM): Model hospodářského růstu na základě nízkých mezd se už dávno vyčerpal

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výši mezd.