Primátor Jura: Kino Metro 70 mění programovací cyklus

24.01.2020 9:41

Kino přechází na 14denní cyklus programování – doposud byl cyklus měsíční.

Primátor Jura: Kino Metro 70 mění programovací cyklus
Foto: Město Prostějov
Popisek: František Jura

„Záměr je zamýšlen zejména na současné trendy poptávky po audiovizuální produkci a především schopnosti reagovat na stále více se proměňující trh v oblasti kinematografie. Cílem kina je představovat nové filmy v premiéře a podle diváckého zájmu či nezájmu s nimi nadále pracovat s ohledem na potenciální diváckou návštěvnost,“ vysvětlil primátor František Jura.

Kino tímto opatřením chce především reagovat na měnící se trendy na trhu s audiovizuálními díly, kdy převážná část návštěvníků se rozhoduje o návštěvě v horizontu dnů, nikoli týdnů.

„Kino chce zachovat tištěné programy, ale hodlá změnit periodicitu. Zároveň ale cykly jako filmový klub, metro senior, bijásek či alternativní obsah bude programovat a tisknout v měsíčních i delších cyklech. V radničních listech hodlá kino uveřejňovat podrobně prvních čtrnáct dní, dále chystané filmy s datem premiéry a měsíční filmový klub,“ doplnila informace náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Radní na svém posledním jednání byli dále informováni o rostoucích tržbách a měnící se struktuře příjmů.

„Dochází k nárůstu v online nákupech vstupného. Zajímavou informací je i poměr návštěvníků webu, kteří prohlížejí web z mobilního telefonu a dosahuje podle google analytics cca 3/4 všech návštěvníků webu. Po třetím roce činnosti se kino v počtu diváků neustále udržuje v první desítce všech českých kin, na objem tržeb je KINO METRO 70 sedmé v republice,“ netají radost náměstkyně Sokolová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL