Primátor Paparega: Byl bych rád, kdyby vláda dostála svým slibům

26.07.2016 10:41

Mostecký primátor Jan Paparega vítá názor tripartity, že propuštění horníci z Mostecka by měli dostat stejné kompenzace jako havíři z OKD.

Primátor Paparega: Byl bych rád, kdyby vláda dostála svým slibům
Foto: archiv primátora
Popisek: Primátor Mostu Jan Paparega (BPP za volební stranu Severočeši Most)

Před časem se mostecký primátor vyjádřil kriticky na adresu vlády, která neměřila stejně havířům ze severu Čech a havířům z OKD, když propuštěným horníkům z OKD, na rozdíl od těch stejně postižených z Mostecka, schválila pomoc. Shodu tripartity na tom, že by pomoc měli dostat i propuštění mostečtí horníci proto Jan Paparega vítá. Konečné slovo ale při rozhodování o přiznání pomoci bude mít vláda a ne všichni její členové jsou stejného názoru.

„Byl bych rád, kdyby vláda dostála svým slibům, které několikrát ústy předsedy vlády nebo některých ministrů vyjádřila, když se rozhodovalo o prolomení limitů těžby hnědého uhlí. V té době jsme byli ubezpečováni, že v případě neprolomení limitů, které s sebou zákonitě nese propouštění, bude propuštěným havířům státem pomoženo. Bohužel potom vláda schválila pomoc pouze pracovníkům OKD. Po shodě na včerejším jednání tripartity chci věřit, že vláda ve středu rozhodne také ve prospěch propuštěných mosteckých havířů,“ vyjádřil názor Jan Paparega.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…