Primátor Vokřál informoval v maďarském Györu o vývoji tří projektů Centrope

18.01.2018 22:00

Pokračuje spolupráce v rámci projektu Centrope, který sdružuje aktivity jižní Moravy, částí Rakouska, Slovenska a Maďarska. Včera se v maďarském Györu uskutečnilo další jednání představitelů politické rady tohoto orgánu.

Primátor Vokřál informoval v maďarském Györu o vývoji tří projektů Centrope
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Petr Vokřál, ANO

Brněnský primátor Petr Vokřál informoval o vývoji třech projektů. Konkrétně o vývoji mezinárodní studentské soutěže MUNISS (ZDE), která vysokoškoláky ještě při studiu zapojuje do praxe. Dále o projektu Sub>urban (ZDE) spočívající v oživení okrajových částí měst, to znamená i Brna. A také o dalším vývoji cyklostezky Brno-Vídeň (ZDE).

Centrope je název regionu, který zahrnuje jižní Moravu, slovenské kraje Bratislavský a Trnavský, západomaďarskou župu Györ-Moson-Sopron (Ráb-Mošon-Šoproň) a Vaš a rakouské spolkové země Burgenlandsko, Dolní Rakousy a Vídeň.

Dále jsou přímými členy schůzek Centrope také představitelé Brna, Bratislavy, Trnavy, Győru, Sopronu, Szombathely, Eisenstadtu a St. Pöltenu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…