Primátor Zámečník: Nové vybavení ulehčí dobrovolným hasičům těžkou práci

27.01.2020 17:21 | Zprávy

Dobrovolní hasiči z Vesce dostali zásahové vozidlo s cisternou za téměř 7 milionů korun.

Primátor Zámečník: Nové vybavení ulehčí dobrovolným hasičům těžkou práci
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Jaroslav Zámečník - liberecký zastupitel

Na tradiční schůzi dobrovolných hasičů z Vesce zavítal primátor města Jaroslav Zámečník, jeho náměstek Jiří Šolc a hejtman Martin Půta. Poděkovali všem za obětavou práci a společně předali novou cisternovou stříkačku Scania za téměř 7 milionů korun. Na pořízení vozidla se podařilo získat státní dotaci ve výši 2,5 mil. korun a dalším milionem přispěl Liberecký kraj. Tři miliony zaplatilo město Liberec.

Vozidlo je vybaveno osvětlovacím stožárem, lanový navijákem, nádrží o objemu 4000 litrů vody a 240 litrů pěnidla a dalším požárním příslušenstvím. „Věřím, že nové vybavení ulehčí jednotce dobrovolných hasičů těžkou a záslužnou práci a také přispěje k celkovému zvýšení bezpečnosti jak ve městě, tak i zasahujících hasičů," řekl primátor Jaroslav Zámečník.

Sbor dobrovolných hasičů Vesec je nejstarším sborem v Liberci. Letos oslaví 155 let od založení. Ze 135 členů je 22 žen, 38 mužů, 26 děvčat a 49 kluků. Mladí hasiči se zúčastňují řady soutěží, největšího úspěchu dosáhla mladší dorostenka Vendula Chlomková.

Jednotka má 17 členů, z toho je jedna žena. Počet výjezdů na žádost Hasičského záchranného sboru bylo loni 25 a 13 na žádost libereckého magistrátu. Jednotka se zúčastňuje velkých požárních asistencí, jako je Benátská! nebo Liberecký jarmark u radnice. Na sobotním setkání požehnal farář Pavel Andrš historickému praporu i zásahovému vozidlu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.