Primátor Žbánek: Chystáme rekonstrukci propojky ulic Heyrovského a Arbesova

29.02.2020 10:23

Město pokračuje v opravách silnic. Rekonstrukce se dočká místní komunikace mezi městskými částmi Slavonín, Nová Ulice a Povel. Rada města schválila zadání veřejné zakázky na opravu propojky mezi ulicemi Arbesova a Heyrovského.

Primátor Žbánek: Chystáme rekonstrukci propojky ulic Heyrovského a Arbesova
Foto: anoolomouc.cz
Popisek: Miroslav Žbánek

„Schválením veřejné zakázky a zadávacích podmínek, jsme zahájili první krok k výběru dodavatele. Chystáme rekonstrukci místní komunikace, která propojuje ulice Heyrovského a Arbesovu. Po opravě dojde v lokalitě i ke zlidnění dopravy se zavedením dopravního režimu zóny 30,“ objasnil primátor Mirek Žbánek.

Rekonstrukce se dočká více než půl kilometru stávající místní obslužné komunikace. Konkrétně od odbočky k nově vznikající zástavbě rodinných domů v ulici Arbesova směrem k ulici Heyrovského. Komunikace bude mít nově šířku 5,5 metru. „Ke zklidnění dopravy budou sloužit dva zpomalovací prvky ve formě zvýšených ploch v silnici a také vyznačení cyklistických piktogramů provedením vodorovného dopravního značení,“ popsal Martin Major, náměstek primátora odpovědný za dopravu.

Stavební práce by se měly rozběhnout na konci května, hotové mají být letos v srpnu. Předpokládané náklady na rekonstrukci jsou ve výši 7,8 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Pan premiér udělal to nejhorší, co mohl, opět rozdělil společnost

17:17 Havlíček (ANO): Pan premiér udělal to nejhorší, co mohl, opět rozdělil společnost

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k rozdělování společnosti