Prokop (ANO): Co vám chybí na Jižním Městě?

05.08.2016 9:50

Vedení jedenácté městské části má za sebou téměř dva roky ve funkci, bohužel bylo v prvním roce zaměstnáno především krizovým managementem, personálními i smluvními změnami a narovnáním mnoha křivd z minulosti.

Prokop (ANO): Co vám chybí na Jižním Městě?
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Vedení jedenácté městské části má za sebou téměř dva roky ve funkci, bohužel bylo v prvním roce zaměstnáno především krizovým managementem, personálními i smluvními změnami a narovnáním mnoha křivd z minulosti. Z úsporných důvod bohužel došlo i k určitému zhoršení služeb, jako je například uzavření informačního/kopírovacího centra na Hájích, ukončení projektu Jižní Město pro život v rámci Jihoměstské majetkové a další. Vedení radnice bylo také zaměstnáno řešením jak ukončit megalomanské developerské projekty, které bylo potřeba nutně zastavit či jednat o jejich úpravě.

Letošní rok je pak poznamenán vleklou koaliční krizí. Nyní je však vyřešena většina hlavních problémů z minulosti. Povedlo se nám stabilizovat a zefektivnit činnost obou akciových společností,  také se podařilo vyřešit většinu problémových kauz týkajících se developerů. Za zmínku stojí i vyřešení problémů s budovou Sandra a jejího okolí.

Naším cílem je vybudovat pro obyvatele Jížního Města co nejpříjemnější bydlení, proto se městská část v současné době bude rozhodovat ohledně vytváření inovativních projektů, které pomohou k rozvoji městské části. Mezi projednávané projekty by mohlo patřit například vybudování otevřené knihovny pro širokou veřejnost, dokončení centrálního parku či výstavba parkovacích domů ve vybraných lokalitách.

Městská část by také ráda vytvořila nejrůznější dětská hřiště s moderními herními prvky, jako je lanové hřiště či hřiště s vodními prvky. Dále by se mohla v budoucnu na Jížním Městě objevit dráha pro in-line bruslení či venkovní bazén. Rádi bychom uskutečnili i plánované projekty v okolí Kunratického lesa, kde bychom zavedli osvětlení hlavních asfaltových cest či výstavbu fontánky s vodou vyvrtaná z místní studny.

Jelikož městská část Praha 11 nemá v současné době ani výhledově  pro příští rok příliš financí pro investiční projekty, bude komise a následně Rada městské části rozhodovat, jaké projekty dostanou přednost a začnou se realizovat v tomto a příštím roce.

A jakou představu máte Vy? Co by jste uvítali na Jížním Městě? Budu moc rád za vaše podněty a připomínky – směřovat je můžete zde do komentářů nebo přímo na e-mail ProkopO@praha11.cz!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kettner (SPD): Prosím vás, už si aspoň přestaňte hrát na demokraty

21:03 Kettner (SPD): Prosím vás, už si aspoň přestaňte hrát na demokraty

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě