Prokop (ANO): Další díl ze seriálu o plýtvání veřejných peněz

06.01.2015 17:32

Díky dodatku smlouvy se společností Promaco Consulting, s.r.o., který se nám na konci roku objevil v radě městské části Prahy 11 a zrovna se mi 2x nelíbil jsem se na tuto euro zakázku a hlavně společnost, která ji připravovala pořádně podíval.

Prokop (ANO): Další díl ze seriálu o plýtvání veřejných peněz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO 2011

Po tom co přesně projekt “Enabling Private Owners of Residential Buildings to Integrate them into Urban Restructuring Processes” za cirka 1,5 milionu Kč vykonal jsem raději nepátral. Přeci nechceme přijít na to, že náhodou Promaco Consulting nakonec nic moc neudělalo a vracet tak Evropské unii část nebo všechny evropské peníze, že? Známe stovky případů odjinud, kde to tak dopadlo. Spíše jsem byl překvapen ze zdánlivého střetu zájmů osob, které se kolem zakázky pohybovaly. A nešlo jen o tento jeden projekt, Promaco dělalo pro Prahu 11 projekty za více než 10 milionů Kč.

Při bližším zkoumání vazeb městem vlastněné společnosti TRADE CENTRE PRAHA a.s., která získává významné veřejné zakázky, bylo zjištěno, že tehdejší předseda představenstva Petr Volf (ODS) – zastupitel Prahy 11 zároveň podniká ve společnostech GLADE s.r.o., KEIP, s.r.o. a UP Energy, s.r.o. Dvě posledně jmenované společnosti Petr Volf vlastní společně s podnikatelem Ing. Jiřím Kocánkem. V těchto společnostech mají oba shodně 50% podíl. Podle informací z veřejných zdrojů je Jiří Kocánek jediným vlastníkem společnosti Promaco Consulting, s. r. o., založené v roce 2006 s cílem poskytovat poradenské a konzultační služby v oblasti Evropských fondů.

Na stejné adrese jako Promaco sídlí i dvě firmy spoluvlastněné bývalým zastupitelem Prahy 11 a někdejším předsedou představenstva Trade Centre Praha a.s., Petrem Volfem – UP Energy, s.r.o. a KEIP, s.r.o.

Ve sledovaném období let 2008 – 2011 realizovalo Promaco Consulting s.r.o. veřejné zakázky v řádu desítek milionů korun. Od Prahy 11 získalo Promaco nejméně dvě veřejné zakázky v celkové hodnotě přesahující 10 milionů korun.

Není to zajímavá náhoda?

Ing. Ondřej Prokop, radní MČ Praha 11 a místopředseda OO ANO Praha 11

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…