Prokop (ANO): Vedení Prahy 11 neřeší skutečné problémy obyvatel, vlastně neřeší skoro nic

19.04.2023 12:04 | Tisková zpráva

Čím dál tím více občanů Prahy 11 kritizuje stávající koalici, její neplnění předvolebních slibů a především neschopnost hájit práva a zájmy místních obyvatel.

Prokop (ANO): Vedení Prahy 11 neřeší skutečné problémy obyvatel, vlastně neřeší skoro nic
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop

Dokázala to i velmi vysoká účast u našich petičních stánků během posledních dvou dnů. Mnoho petentů se nám svěřilo, že v posledních volbách hodili hlas některému z vládnoucích uskupení, ale svého rozhodnutí zpětně litují, protože se jejich zvolení zástupci nechovají tak, jak slibovali.

Prostřednictvím tří různých petic bojujeme za zachování pobočky pošty na Opatovské, snížení daně z nemovitosti a za zachování lékařské pohotovosti. Jako opoziční zastupitelé za hnutí ANO jsme se rozhodli vzít do svých rukou hned tři aktuální velké problémy Jižního Města.

  • Petice za zachování České pošty na Opatovské: ZDE
  • Petice za snížení daně z nemovitosti na Jižňáku: ZDE
  • Petice za zachování lékařské pohotovosti v Šustově: ZDE

Je nám upřímně líto, že nové vedení Jižního Města nepodniká žádné pořádné kroky pro prosazování zájmů našich obyvatel a my musíme sahat k těmto zoufalým činům. Nicméně nemáme na výběr. Nemůžeme se na to jen tak dívat.

O co jde?

1. V Praze 11, která má téměř 80 tisíc obyvatel, je již v současné době jeden z nejnižších počtů poštovních poboček na obyvatele v hlavním městě. Právě tady se přitom nachází velké sídliště Jižní Město s vysokým počtem lidí v seniorském věku, kteří mají omezený přístup k poštovním službám, na nichž jsou závislí.

Důsledkem zrušení pobočky pošty na Jižním Městě by tak byl nejen snížený přístup místních obyvatel k této veřejné službě, ale také neúměrně vysoký nárůst doby čekání pro klienty České pošty na celém území jedenácté městské části. Z těchto důvodů žádáme o revizi rozhodnutí o zrušení výše uvedené pobočky České pošty.

2. Každý den jsme svědky dalšího zdražování: energií, nájmů, benzínu a dokonce i těch nejzákladnějších věcí, jako jsou potraviny nebo hygienické potřeby.

Na stát se s pomocí spoléhat nedá, tím spíš by však lidem měla být oporou alespoň městská část. Vedení Prahy 11 však místo toho, aby svým občanům pomáhalo s překlenutím krize, jen vyhazuje veřejné peníze oknem. S tím je třeba skoncovat. Chceme, aby vedení Prahy 11 začalo šetřit peněženky občanů. Prvním krokem musí být snížení daně z nemovitostí, které strany současné koalice lidem před volbami slíbili.

3. Dostupná a kvalitní lékařská péče by měla být samozřejmost, v Praze 11 je to však přesně naopak. Současné vedení městské části totiž navzdory předvolebním slibům dělá vše pro to, aby zde ukončila provoz místní lékařská a lékárenská pohotovost. Její zavření už několikrát hrozilo, přesto se nám vždy podařilo prosadit její zachování. Nyní to však vypadá, že pohotovost v Šustově definitivně skončí. To nehodláme dopustit. Požadujeme, aby Rada městské části Praha 11 zajistila zachování provozu pohotovosti, které strany současné koalice lidem před volbami slíbily.

Všechny tyto problémy hodláme řešit na nadcházejícím zasedání zastupitelstva Prahy 11, které se bude konat ve čtvrtek 20. dubna. Chceme, aby současné vedení městské části vysvětlilo, proč jde absolutně proti zájmům svých obyvatel místo aby je hájilo. Jako zastupitelé za hnutí ANO se zároveň pokusíme zvrátit jejich rozhodnutí, která mohou mít nevratné důsledky na život místních obyvatel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): Nedodržené sliby a nečekaná spojenectví

21:03 Maříková (SPD): Nedodržené sliby a nečekaná spojenectví

Ostrov v Karlovarském kraji, malebné město s bohatou historií se dostalo do popředí pozornosti kvůli…