Řehoř (ODS): Nástavba školy za 45 milionů zlepší praktickou výuku žáků

15.05.2018 12:45

Ve středu 9. května začala rekonstrukce a přístavba odloučeného pracoviště SPŠ, SOŠ a SOU Hradec Králové v Hradecké ulici. Díky projektu za 45,5 milionu korun se bude moci škola sestěhovat ze čtyř objektů, které nyní využívá, do dvou a žákům nabídnout kvalitní a moderní praktickou výuku.

Řehoř (ODS): Nástavba školy za 45 milionů zlepší praktickou výuku žáků
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Chceme žákům Střední průmyslové školy, Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, Hradec Králové umožnit výuku v podmínkách odpovídajících současným trendům a požadavkům ze strany zaměstnavatelů, aby byli absolventi školy co nejlépe připraveni pro vstup na trh práce a našli své uplatnění,“ sdělila náměstkyně pro oblast školství a kultury Martina Berdychová.

Projekt „Nástavba dílen SPŠ Hradec Králové“ bude stát 45,6 milionu korun, z 85 % jej uhradí Integrovaný regionální operační program a z 5 % státní rozpočet. Zbylou část kofinancuje Královéhradecký kraj. Projekt po administrativní stránce zajištuje Centrum investic, rozvoje a inovací.

„Touto cestou zlepšíme podmínky pro praktickou výuku na SPŠ, SOŠ a SOU Hradec Králové. Cílem projektu je rekonstrukce a přístavba patra na stávající budově odloučeného pracoviště v ulici Hradecká, aby tak bylo možné soustředit praktickou výuku na jedno místo do jedné budovy,“ řekl radní Královéhradeckého kraje Václav Řehoř, do jehož gesce spadá oblast investice a majetku.

SPŠ, SOŠ a SOU Hradec Králové v současné době vzdělává žáky ve čtyřech budovách po městě. Hlavní budova se nachází v Hradební ulici a v odloučených pracovištích v ulicích Hradecká, Dlouhá a U Koruny probíhá odborný výcvik. Po rekonstrukci a stěhování zůstanou pouze dvě a škola opustí prostory v Dlouhé a U Koruny.

Vedení školy dostavbu vítá, byť jí nyní čeká perný rok a půl. Dostavba se totiž uskuteční za provozu. „Bude to pohodlné pro žáky i učitele a také ušetříme na provozních nákladech. Přístavba v odloučeném pracovišti v Hradecké ulici bude moderně vybavená a také bude splňovat všechny bezpečnostní parametry, které jsme ve starých budovách složitě doplňovali,“ dodal ředitel SPŠ, SOŠ a SOU Hradec Králové Pavel Jankovský.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.