Rejmont (TOP 09): Povolební zamyšlení

30.10.2017 6:38

Čeští voliči vyjádřili ve volbách lásku k Východu. Imponují jim lidé narození ne v Čechách, ale směrem východním. Jsou pro ně idolem člověk narozený v Bratislavě a člověk z Tokia. Kam zmizela česká hrdost? Že by se jim stýskalo po časech bývalého Sovětském svazu?

Rejmont (TOP 09): Povolební zamyšlení
Foto: TOP 09 / Šimon Pikous
Popisek: Miloš Rejmont

O Babišovi toho bylo napsáno už dost. Že je to bývalý komunista, estébák, navíc podvodník s dotacemi atd. lidem zřejmě nevadí. Naopak. Je mnohým vzorem.

Více než polovina nových poslanců Okamurovy strany dává otevřeně najevo náklonnost k Rusku, Číně, část i k českým extremistickým organizacím typu Českoslovenští vojáci v záloze. Mohou se přitom stát členy klíčových bezpečnostních výborů sněmovny a dostávat se k utajovaným skutečnostem. Mohou znamenat bezpečnostní hrozbu pro naši zemi.

Provýchodní "hvězdy" SPD jsou např. Jaroslav Holík, který se v březnu zúčastnil na Krymu oslav výročí tří let od ruské anexe. Byl i organizátorem seminářů Institutu slovanských strategických studií na půdě parlamentu, kde jsou Evropská unie a Spojené státy označovány za původce všeho zla, zato Rusko za spřáteleného mírotvorce. Monika Jarošová je na Facebooku ve skupinách Přátelé Vladimira Putina v ČR, Rusko − záruka míru a svobody a Záchrana světa před Němci a ilumináty USA. Jiří Kohoutek dává přednost uskupením Chceme pryč z EU a NATO, Slovanská krev a čest, USA − nepřítel světového míru či Havel Mor Československa.

V krajním případě mohou být na jaře 2018 předčasné volby. Snad se do té doby lidé konečně probudí z prokomunisticko-proestébácko -proruského snu a budou chtít žít i nadále v demokracii a ve svobodě. Být provýchodní by znamenalo i výrazné snížení životní úrovně. To snad lidé rovněž nechtějí.

Já ze svých zásad neuhnu.

MUDR. MILOŠ REJMONT, MÍSTOPŘEDSEDA TOP 09 LIBERECKÉHO KRAJE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…