Říčař (ANO): Podařilo se nám zajistit financování pro dostavbu Starochodovské školy

01.06.2018 10:45

Rada městské části schválila vyhlášení veřejné zakázky na přístavbu Starochodovské školy.

Říčař (ANO): Podařilo se nám zajistit financování pro dostavbu Starochodovské školy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Říčař

Dostavba Starochodovské školy (ZŠ Květnového vítězství 57) je opět o krok blíž. Radní MČ Praha 11 včera schválili vyhlášení veřejné zakázky na její realizaci. Už koncem příštího roku by tak ve škole mohlo vzniknout 12 nových tříd, s financováním projektu pomůže městské části Magistrát hl. m. Prahy.

Dlouho očekávaná dostavba ZŠ Květnového vítězství 57 se konečně stává realitou. Rada městské části Praha 11 včera schválila vyhlášení veřejné zakázky na přístavbu historického objektu školy, včetně zadávací dokumentace. Dodavatel bude mít podle ní na plnění zakázky 540 dnů od předání staveniště: pokud vše půjde hladce, už koncem příštího roku by ve škole mohlo vzniknout 7 kmenových a 5 speciálních tříd. „Doufám, že stavba začne co nejdřív a nové učebny se již brzy zaplní jihoměstskými dětmi,“ potvrdil zájem vedení městské části na maximální efektivitě prací Jakub Lepš (TOP 09), zástupce starosty MČ Praha 11 pro školství, sport a kulturu.

Cílem projektu však není jen navýšení vzdělávacích kapacit oblíbené školy, ale i úprava stávajících nevyhovujících prostor, ať už jde o poddimenzované kabinety, šatny nebo vytvoření bezbariérového přístupu do objektu. Ve výsledku tak z provedených změn budou těžit jak žáci, tak zaměstnanci školy.

S pokrytím vysokých nákladů přístavby přesahujících 130 milionů pomůže městské části Magistrát hl. m. Prahy, a to bezúročnou půjčkou: "Po více než roce vyjednávání a hledání zdrojů se nám podařilo zajistit financování pro dostavbu, která je tolik potřebná. Podle rozpočtového výhledu městské části je reálné splatit bezúročnou půjčku MHMP během dvou let. Díky pomoci od hlavního města tak můžeme stavbu zahájit hned a nemusíme čekat na prostředky, které náklady projektu v budoucnu pokryjí," vysvětlil Jan Říčař (ANO), radní MČ Praha 11.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…