Řihák (ČSSD): Bezpečnostní situaci v Příbrami řešíme

20.01.2014 14:31

Klub zastupitelů města Příbrami za ČSSD jednal o bezpečnostní situaci ve městě.

Řihák (ČSSD): Bezpečnostní situaci v Příbrami řešíme
Foto: Archiv JŘ
Popisek: Senátor ČSSD Josef Řihák

Obyvatelé Příbrami se v těchto dnech čím dál častěji obrací na svoje zastupitele s dotazy a podněty k bezpečnostní situaci ve městě. Pro vedení města je bezpečnost občanů prioritou. Proto se v neděli 19. ledna 2014 večer sešel klub zastupitelů ČSSD, aby situaci projednal, zaujal stanovisko a navrhl řešení současné situace. "Uvědomujeme si, že pocit bezpečí mezi příbramskými obyvateli v poslední době slábne. Ale žádáme všechny občany, aby přenechali řešení situace příbramské policii a městským strážníkům. Rozhodli jsme se řešit situaci okamžitě a klub přijal usnesení, ve kterém ukládáme svým zástupcům ve vedení města, aby připravili příslušné podklady a odpovědi na otázky, které máme. A to vše aby předložili na jednání nejbližšího zastupitelstva města, které bude v pondělí 27. ledna. Na tomto jednání chceme jako mimořádný bod jednání zařadit právě téma bezpečnostní situace ve městě," seznámil se závěry jednání příbramských zastupitelů za ČSSD předseda klubu Josef Řihák.

I přestože statistiky kriminality ukazují její pokles, se klub zastupitelů ČSSD shodl, že občané jsou právem znepokojeni. Proto musí být po projednání v zastupitelstvu přijata taková opatření, která povedou k většímu počtu strážníků v ulicích. Zastupitelé rovněž doporučili členům vedení města vyjednávat s Policií ČR o společných hlídkách strážníků a  policistů i o dalších opatřeních.

Situaci hodnotí sociálně demokratičtí zastupitelé jako závažnou a jsou připraveni ji řešit, jelikož si uvědomují svoji zodpovědnost za vedení města. "Chceme ujistit všechny spoluobčany, že bezpečnostní situaci řešíme, i nadále se budeme věnovat zejména prevenci a jsme připraveni podniknout veškeré kroky, které budou nutné k zajištění bezpečnosti a klidu v našem městě," dodal Josef Řihák.

Klub zastupitelů ČSSD Příbram

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.