Rokytka (KSČM): Fašismu nepodléhali jen intelektuálové, ale i americké ministerstvo zahraničí

05.02.2015 21:51

V debatě o úspěších fašismu nelze opomíjet jeho vlivné příznivce, sponzory a spojence. Proč se do veřejné debaty více nezapojí také ÚSTR? Zkoumá vůbec tyto aspekty totality a etatismu?

Rokytka (KSČM): Fašismu nepodléhali jen intelektuálové, ale i americké ministerstvo zahraničí
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Sdružení Ferdinanda Peroutky se dnes otevřeným dopisem ohradilo proti výrokům prezidenta Miloše Zemana na adresu tohoto významného československého novináře v projevu na mezinárodním fóru k výročí konce holokaustu. Sdružení se nelíbí, že prezident spojil Peroutku s fascinací nacismem a přiřkl mu citát, který novinář prý neřekl. Od Zemana proto žádá doložení jeho tvrzení, nebo veřejnou omluvu.

Podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka jde v této polemice jen o to, kdo tato slova pronesl, a ne co řekl. Sdružení podle něj zavírá oči před historickou pravdou, což má za nevkusné.

Historická pravda je dle amerických badatelů v otevřených archivech taková, že vůdce NSDAP Adolfa Hitlera, který byl podle poznatků genetiků židovského původu, podporovali američtí bankéři i ministerstvo zahraničí, které v něm vidělo "zástupce umírněných sil, jenž slibuje společenský řád, zákony proti bolševismu a ochranu zahraničního kapitálu".

Roku 1933 americký titulář v Berlíně napsal do Washingtonu, že naděje pro Německo spočívá v "umírněnějším křídle nacistické strany pod vedením Hitlera (...), který k sobě přitahuje všechny civilizované a rozumné lidi ", a zdá se, že získal "převahu" nad násilníky. V roce 1937 dospělo ministerstvo zahraničí k závěru, že fašismus je slučitelný s americkými ekonomickými zájmy. Mnichovská zrada nebyla dílčí náhoda, ale program západu.

Fašismus musel "zvítězit, jinak by vyhrály masy posílené rozčarovanými středními třídami a zemi by opět ovládla levice". Za druhé světové války se sice z mocností Osy stali nepřátelé, ale zavedený rámec myšlení se prý ve skutečnosti nezměnil. 

Tento "zavedený rámec" funguje dodnes, jak ukazuje situace na Ukrajině, kde jsou veřejně podporováni neonacisté a banderovci proti lidovým silám, stejně jako je tajně podporován tzv. Islámský stát v Arábii a Boko Haram v Africe. Proto jsou výzvy k tažení proti IS vnímány s nelibostí a Zeman může zřejmě očekávat nejen další protesty nakoupené "občanské společnosti", ale také různé dopisy a balíčky s antraxem, jedy a podobně, shodují se TOP konzultovaní analytici.

Související články:

http://tydenikobcanskepravo.parlamentnilisty.cz/2014/05/intrika-cia-k-destabilizaci-afriky.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Rokytka - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …