Minus 31 tisíc Kč má na účtu Rokytka. „Opilec“ a uchazeč o Hrad, „potomek Husitů"

18.07.2022 13:12

Pamatujete si někdejšího komunistického novináře Milana Rokytku? Dříve velmi známá postava pražské mediální a politické scény se rozhodla, že vstoupí do boje o Hrad. Rokytka už si pořídil transparentní účet pro kontrolu výdajů kampaně. Není však zřejmé, zda nejde o pouhou recesi. Posuďte sami.

Minus 31 tisíc Kč má na účtu Rokytka. „Opilec“ a uchazeč o Hrad, „potomek Husitů"
Foto: Screen: Youtube
Popisek: Karel Slezák a Milan Rokytka.

Téměř všichni pražští novináři ho znají. Bývaly doby, kdy nevynechal prakticky žádnou společenskou či mediální akci v Praze, kde byl nejčastěji viděn se skleničkou piva nebo vína v ruce. Milan Rokytka.

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí

Nejvíce ho nakonec „proslavilo”, když v lednu 2018 ve volebním štábu Miloše Zeman v pražském TOP hotelu dle přítomných svědků požil více alkoholických nápojů, než byl schopen vstřebat a zkolaboval. To vedlo ke známé potyčce mezi fotografy a kameramany a dalšími hosty, kteří se snažili jim zabránit, aby kolabujícího Rokytku natáčeli. Sám Rokytka ovšem od začátku odmítal, že by byl opilý. Dodnes všude říká, že byl otráven. Občas dodá, že byl prý otráven novičokem.

Někdejší novinář komunistických Haló novin se později osamostatnil a založil server Týdeník občanské právo. Tam se delší čas označuje za mluvčího údajné exilové vlády a píše o sobě v třetí osobě. 

Nyní by rád kandidoval na prezidenta. Skutečnost, že to myslí vážně, dokládá fakt, že si na dohledovém úřadu pro předvolební kampaně zaregistroval transparentní účet. Od jiných uchazečů o hradní kandidaturu se liší tím, že na účtu je výrazně minusová položka. 

„Rokytka Milan. Kandidát na prezidenta. Prezidentské volby 2023. Ke dni 18. 7. 2022 zůstatek - 31 165,10 CZK.” Stojí hned v úvodu stránky jeho transparentního účtu u Komerční banky. 

Za poslední dobu jsou evidovány pouze dva finanční příspěvky, které Rokytkovi na účet dorazily. První je částka 35 Kč s poznámkou odesilatele “Pivo na Hrad!”. Druhá pak ještě nižší, 0,01 Kč s následující zprávou: Nejslavnějšímu českému alkoholikovi a pseudonovináři na prezidentskou kampaň. Na zdraví!”

Na svých webových stránkách své záměry s prezidentskou kandidaturou rozvádí. Nakolik je to celé míněno vážně, nechť každý posoudí sám.

„Ano, jsem z pokrevní linie blahoslaveného císaře Karla Lotrinsko Habsburského a husitských bratříků, takže krev není voda a rodinná paměť je hluboká, vždyť Lotrinkové navazují na Merovejce a jejich víru v našeho Pána, popisuje Milan Rokytka svůj příběh zlatníka-klenotníka, novináře a kandidáta vlastenců na prezidenta ČR. Jsem také mluvčí exilové vlády Republiky Československo, která zrušila protiprávní privatizace a exekuce, takže po uzavření tunelů může průměrná mzda i penze v naší vlasti vzrůst rychle na dvojnásobek a po zaplacení dlužných reparací Němci, vyčíslených vládou na 144 trilionů korun ve zlatě, státní dluh zanikne a ještě hodně zbude na rozvoj infrastruktury i každého Čechoslováka, neboť jsme jeden národ před Bohem, jak věděl už zakladatel republiky Milan Rastislav Štefánik, nejmladší francouzský generál hned po Bonapartovi, dodává Rokytka. Dějiny jsou na naší straně, pravda vítězí, smrt fašismu, přežil jsem novičok, přežiji i kampaň agentů cizích rozvědek,” píše Milan Rokytka na svém webu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…