Rokytka (KSČM): Mír a prosperitu nám NATO s Unií nezajistilo, zjišťují rozčarovaně občané

21.05.2017 8:35

Jak, kudy a s kým dál?

Rokytka (KSČM): Mír a prosperitu nám NATO s Unií nezajistilo, zjišťují rozčarovaně občané
Foto: red
Popisek: Milan Rokytka

Několik desítek lidí přišlo včera dopoledne do centra Prahy na Václavské náměstí na demonstraci proti NATO a proti členství ČR v této alianci. Akci svolalo České mírové hnutí za podpory iniciativy Ne základnám v souvislosti s nadcházejícím summitem Severoatlantické aliance, který se koncem května uskuteční v Bruselu.

Nad přítomnými zavlálo několik rudých vlajek dělníků, na dláždění položili pořadatelé transparent s nápisem "Svět bez válek je možný, svět bez válek je nutný".

Přítomní mohli podepisovat petice za vyvolání referenda o vystoupení z NATO, za mírovou politiku nebo proti znovupostavení mariánského sloupu v Praze na Staroměstském náměstí. 

S peticemi si však vládnoucí oligarchie jen vytírá zadky a proto vznikají nové strany a hnutí typu Referendum o EU, BOS - Bezpečí, Odpovědnost, Solidarita, Rozhodneme, strana mládí, rozvoje a stability a o integraci vlasteneckých sil se snaží i Rozumní, jejichž program je však nevýrazný a nejednoznačný ohledně nutnosti czexitu, podotýkají TOP konzultovaní politologové. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě