Ropková (ČSSD): Imatrikulace navracejí řemeslným oborům lesk a prestiž

02.10.2015 20:01

V prostorách Smetanovy síně Obecního domu se včera uskutečnila za přítomnosti zástupců Hlavního města Prahy již tradiční slavnostní imatrikulace žáků prvních ročníků oborů středního odborného vzdělání s výučním listem. Aktu zapsání nových adeptů řemeslných profesí se zúčastnili i zástupci Hospodářské komory České republiky.

Ropková (ČSSD): Imatrikulace navracejí řemeslným oborům lesk a prestiž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Slavnostní imatrikulace studentů prvních ročníků oborů středního odborného vzdělání s výučním listem se letos konala již po šesté. Akt, jehož původním významem byl zápis do úředního seznamu, spočívá ve složení slibu do rukou viceprezidenta Hospodářské komory České republiky Romana Pommera. Za hlavní město se slavnosti zúčastnili radní pro školství a sociální politiku Irena Ropková a předseda výboru pro výchovu a vzdělávání Patrik Nacher.

„Mám radost, že pokračujeme v tradici slavnostních imatrikulací, které navracejí řemeslným oborům lesk a společenskou prestiž. Letos se slavnostního aktu zúčastnilo více než 1800 žáků z celkem jedenadvaceti pražských středních odborných škol,“ říká radní Ropková.

Tradice slavnostních imatrikulací byla v minulosti obnovena v souvislosti s oblíbeným projektem ‚Řemeslo žije!‘, jež je nedílnou součástí komplexní podpory odborného vzdělávání v Hlavním městě Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …