Ropková (ČSSD): Praha podpoří další sociální a komunitní služby

25.02.2017 12:18

Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválilo poskytnutí podpory projektům v rámci některých výzev Operačního programu Praha – pól růstu ČR, které byly vyhlášeny v průběhu loňského roku. Evropských dotací se tak dočkají projektové záměry například z oblasti „Podpory sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení“ nebo „Zvýšení dostupnosti zařízení péče o děti“.

Ropková (ČSSD): Praha podpoří další sociální a komunitní služby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Zastupitelstvo hl. m. Prahy odsouhlasilo podporu a poskytnutí dotací některým projektovým záměrům předloženým v rámci sedmnácté výzvy Operačního programu Praha – pól růstu ČR. V oblasti „Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení“ tak získá podporu celkem osm projektů žadatelů převážně z řad městských částí hlavního města Prahy. Vybrané projekty, které úspěšně prošly hodnocením, jsou zaměřeny především na vznik komunitních center a rozvoj sociálního bydlení. Podpora z Operačního programu Praha – pól růstu ČR dosáhne v tomto případě celkové výše 53,8 mil. Kč.

„Sociální a komunitní služby jsou podstatnou součástí sociální infrastruktury každého města. Jejich role v procesu sociálního začleňování je pak zcela klíčová. Jsem ráda, že se nám v této oblasti podařilo vybrat opravdu kvalitní projekty, které můžeme v rámci Operačního programu Praha – pól růstu ĆR podpořit. Věřím, že obyvatelé Prahy nové služby, vzniklé z námi vybraných projektových záměrů, ocení,“ uvedla radní hl. m. Prahy pro oblast školství a evropské fondy Irena Ropková.

Další projekty, které schválilo Zastupitelstvo hl. m. Prahy, byly předloženy v rámci dvaadvacáté výzvy Operačního programu Praha – pól růstu ČR. Podpora bude tedy směřovat také do oblasti „Zvýšení dostupnosti zařízení péče o děti“. V této výzvě byly zatím schváleny tři projekty zaměřené na provoz dětských skupin v Praze 9. Tyto projektové záměry Operační program Praha – pól růstu ČR podpoří celkovou částkou 14,25 mil. Kč. Zájemci z řad žadatelů však mohou v rámci této výzvy podávat své žádosti o podporu až do 14. 12. 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice