Ropková (ČSSD): Věřím, že se najde řada žadatelů, které inovační partnerství zaujme

22.06.2017 9:17

V rámci Operačního programu Praha – pól růstu ČR byla odsouhlasena další výzva k předkládání žádostí o podporu. Finanční podpora je tentokrát směřována do oblasti „Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací“, konkrétně jde o stimulaci „Inovační poptávky veřejného sektoru“. Nová výzva č. 29 byla vyhlášena dne 21. června 2017.

Ropková (ČSSD): Věřím, že se najde řada žadatelů, které inovační partnerství zaujme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Operační program Praha – pól růstu ČR je zaměřen na široké spektrum činností směřujících k rozvoji metropole. Mezi podporované oblasti patří mimo jiné „Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací“, a právě v rámci této prioritní osy schválila Rada hl. města Prahy vyhlášení další výzvy k předkládání žádostí o podporu. Výzva č. 29 nese název „Inovační poptávka veřejného sektoru II“ a jejím cílem je dosáhnout vyšší míry mezisektorové spolupráce stimulované regionální samosprávou. Smyslem je tedy pobídnout inovační poptávky městské samosprávy směrem k výzkumným organizacím a podnikům, a především pak podpořit uskutečnění veřejné zakázky v režimu inovačního partnerství postupem podle zákona.

„Inovační partnerství umožňuje zadavatelům veřejných zakázek nový druh spolupráce se soukromým sektorem. Jde o případy, kdy určité plnění, které zadavatel požaduje, není na trhu dosud dostupné, a vyžaduje další výzkum a vývoj. Je tedy zřejmé, že podpora těchto aktivit významným způsobem stimuluje inovace v daném regionu a zvyšuje s tím související konkurenceschopnost. Jsem ráda, že i takové projekty můžeme v rámci Operačního programu Praha – pól růstu ČR podpořit a věřím, že se najde řada žadatelů, které tato výzva zaujme,“ uvedla radní hl. m. Prahy pro oblast školství a evropské fondy Irena Ropková.

Oprávněnými žadateli o podporu je nejen Hlavní město Praha a městské části hl. m. Prahy, ale také organizace zřízené a založené hl. m. Prahou a městskými částmi hl. m. Prahy. Jejich přesné vymezení je blíže specifikováno v textu dané výzvy. Celkem je v rámci výzvy č. 29 na individuální projekty žadatelů alokováno 400 mil. Kč. Nová výzva je vyhlášena dne 21. 6. 2017. Příjem žádostí o podporu bude zahájen 27. 7. 2017 a potrvá až do 29. 3. 2018. Výsledky výzvy budou vyhlašovány průběžně po obdržení jednotlivých žádostí.

Text výzvy a další informace o Operačním programu Praha – pól růstu ČR jsou zájemcům k dispozici na: www.penizeproprahu.cz .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

18:14 Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hledání nového ministra pro vědu a výzkum.