Rosenbergová (ČSSD): Liberec od voleb spí jako Šípková Růženka

25.08.2015 9:06

Stojaté vody libereckého rybníčku zčeřila nedávno návštěva ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové (ANO), která překvapivě ťala do vlastních řad.

Rosenbergová (ČSSD): Liberec od voleb spí jako Šípková Růženka
Foto: liberec.cz
Popisek: Zastupitelka Liberce Mgr. Martina Rosenbergová, bývalá primátorka

To když zpucovala primátora Batthyányho (ANO) za nemohoucnost vedení města v přípravě projektů IPRÚ. Ve hře jsou 2 miliardy evropských dotací. O ně může podle ministryně přijít spolu s Libercem a Jabloncem nad Nisou dalších až 80 obcí.

Proč si ministryně nevyříkala s primátorem své výhrady mezi čtyřma očima? Proč ANO vykřičelo svou neschopnost do médií? Bylo důvodem zviditelňování se za každou cenu? Rozvoj má přitom ve své gesci náměstek Jan Korytář (ZpL), který ale zrovna chyběl. Napadá mne jediná odpověď - členové ANO netáhnou za jeden provaz. Ač jako mantru neustále opakují, že se nepovažují být politiky, hrají si své klasické politické hry. I na sebe navzájem. Jenže nemůže být líp tam, kde chybí stabilita. Kde svaluje vinu jeden na druhého.

Starostové pro Liberecký kraj navrhli, aby si přípravu IPRÚ vzal pod sebe primátor Batthyány. Co by to změnilo? Na rozdíl od náměstka Korytáře nemá primátor s čerpáním dotací žádné zkušenosti. Jeho profesní životopis obsahuje bílá místa. Nevíme nic o jeho předchozí praxi. Jeho práci v IT firmě, kterou se prokazoval před volbami, zpochybnila i média, když vyšlo najevo, že jej v oné společnosti nikdo nezná.

Politika je krásná věc, když se umí dělat. Ale neměli by na ni doplácet občané. Místo vzájemného osočování by se teď měli všichni pokusit ze dvou miliard evropských dotací zachránit, co se dá. Liberec totiž od voleb spí jako Šípková Růženka. A princ, který by ji vysvobodil, je v nedohlednu.

Martina Rosenbergová, zastupitelka za ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.