Rozvoral: Bylo zbytečně překonvojováno a nemyslím si to jen já

03.04.2015 6:31

Nemám nic proti americkému vojenskému konvoji, který nedávno brázdil naše silnice (nikdy by mě nenapadlo proti němu protestovat, ani ho nějakým způsobem oslavovat), ale co se týká humbuku kolem něj – co bylo moc, to bylo příliš.

Rozvoral: Bylo zbytečně překonvojováno a nemyslím si to jen já
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Ať se člověk podíval na jakákoli média, všude se konvoj rozebíral (málem jsme se i dozvěděli, jaké měli vojáci spodní prádlo) a to jak pozitivně, tak také negativně. Těch pozitivních reakcí bylo samozřejmě o hodně více, jelikož si lidé uvědomují, že jsme součástí Severoatlantické aliance. Té aliance, která byla vytvořena pro případnou vojenskou obranu. Já jen doufám, že bude pouze svému obranému účelu sloužit i do budoucna a že nikoho nikdy nenapadne něco jiného. Z některých názorů a komentářů mám totiž dojem, že na to někteří lidé nemají stejný názor jako já a zbytečně se snaží přilévat olej do ohně, jako by si mysleli, že chrastění zbraněmi je východiskem k řešení problémů. Nikdy tomu tak v minulosti nebylo a jsem přesvědčen, že tomu tak být nikdy nemá a nesmí.
Po 17. listopadu 1989 jsem si nikdy nemyslel, že slovo mír, které se za komunismu velice používalo a viselo skoro na všech budovatelských transparentech, až to bylo protivné, bude mít po pětadvaceti letech svou velkou symboliku. Všichni musíme udělat maximum pro to, aby u nás a v celé Evropě nebylo slovo mír jen slovem, ale samozřejmým a stálým jevem, o který se budeme starat a nikomu nedovolíme, aby tomu bylo jinak.

Velice mě totiž straší události, které se dějí na Ukrajině, kde byl před rokem nedemokraticky svržen bývalý prezident a od té doby se zúčastněné strany nedokáží diplomaticky domluvit na řešení situace bez použití zbraní, což by mělo být ze všeho nejdůležitější a vždy na prvním místě.

Ještě závažnějším problémem je podle mého názoru vznik teroristické organizace Islámský stát, který páchá nedaleko evropských hranic neuvěřitelná zvěrstva na základě nábožensko-nenávistné ideologie. Je potřeba, aby všichni evropští politici byli rozumní a v žádném případě nedopustili, aby tato ideologie prorostla do Evropy. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…