Rozvoral (SPD): Podpořili jsme zákon o navýšení důchodů!

23.08.2018 22:02

Poslanci SPD plní sliby. Na včerejší schůzi Sněmovny jsme podpořili zákon, podle kterého budou od 1.1.2019 navýšené důchody a to průměrně o 918 korun měsíčně a kromě toho senioři nad 85 let dostanou další tisícovku měsíčně navíc.

Rozvoral (SPD): Podpořili jsme zákon o navýšení důchodů!
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Při hlasování jsme nejprve podpořili senátní verzi zákona, která byla k důchodcům spravedlivější a to hlavně k důchodkyním matkám, které mají v současné době nejmenší důchody a to i přes to, že celý život poctivě pracovaly a ještě k tomu vychovávaly děti. Podle tohoto návrhu měli dostat tisícovku navíc všichni, kteří pobírají důchod minimálně 25 let, což se právě nejvíce týká důchodkyň matek. Tento senátní návrh ale neprošel, když proti němu hlasovali poslanci hnutí ANO, ČSSD a Pirátů. Následně pak byla schválena sněmovní verze zákona.  

Dále jsme i hlasy všech poslanců SPD propustili do druhého čtení návrh zákona, kterým by se mělo ponížit skokové navýšení platů poslanců a dalších ústavních činitelů. Byli jsme také pro, aby se zkrátila lhůta na projednávání zákona a to proto, aby se stihl včas projednat. SPD nesouhlasí s žádným navyšováním platů politiků a je dlouhodobě pro zamrazení těchto platů.

Jako poslední bod včerejší schůze se projednávala invaze v roce 1968 a uctění památky všech, kteří přišli při této okupaci o život. Sněmovna i hlasy našich poslanců přijala k tomuto bodu následné usnesení: „Poslanecká sněmovna deklaruje, že vtrhnutí vojsk pěti států Varšavské smlouvy v srpnu 1968 do Československa bylo aktem invaze a následné okupace a bylo v rozporu s mezinárodním právem.“

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Danuše Nerudová je konzistentní

8:05 Nacher (ANO): Danuše Nerudová je konzistentní

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k problému Danuše Nerudové s publikací v predátorskýc…