Rozvoral (SPD): Vláda Petra Fialy by měla prioritně pomáhat našim občanům!

08.11.2022 14:27 | Komentář

Koncem měsíce října proběhly ve všech médiích zprávy, že nám v České republice elektřina zdražila nejvíc v celé Evropě, což ve svém důsledku vede k dalšímu zdražování ostatních komodit, výrobků a služeb.

Rozvoral (SPD): Vláda Petra Fialy by měla prioritně pomáhat našim občanům!
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

To vše zapříčinila svou liknavostí a neakceschopností současná vláda Petra Fialy (ODS). Hnutí SPD od nástupu nové vládní pětikoalice upozorňuje na to, že je nutné řešit největší problémy, které trápí naše občany. Fialova vláda na to nedbá a stále enormně stupňuje plýtvání veřejnými penězi, přestože raketově roste zadlužení státu, a kdy občané a firmy nemají peníze na drahé energie, skokově zdražují potraviny a miliony domácností mají finanční problémy.

Dle hnutí SPD by měla vláda ve Sněmovně předkládat zákony, které finančně pomohou našim občanům, což rozhodně nečiní a my na to stále upozorňujeme. V důsledku nečinnosti vlády řešit rostoucí ceny elektřiny tak máme výrazně její nejvyšší nárůst cen v rámci celé EU. Paradox je v tom, že Česká republika patří mezi největší vývozce elektřiny nejen v Evropě, ale dokonce na světě. Energetická skupina ČEZ počítá s čistým ziskem pro letošní rok v rozmezí 60 – 65 miliard korun. Naproti tomu v důsledku drahé elektřiny pro české firmy už pětina firem v České republice uvažuje o tom, že bude muset omezovat výrobu; některé provozovny úplně svou činnost ukončí, což bude provázáno tím, že celá řada zaměstnanců přijde o práci. V praxi se tak potvrzuje názor SPD, že vládní řešení zastropování cen energií přišlo velmi pozdě a je absolutně nedostatečné.

Předkládáme vládě celou řadu řešení, na které ale Fialova vláda neslyší. Ohledně drahé elektřiny navrhujeme zastropování cen přímo u výrobců. Vládě jsme doporučili i návrhy vedoucí k úsporám státních financí, jako např. ukončení vyvádění nezdaněných dividend do zahraničí nadnárodními korporacemi, přehodnocení nákupů předražené vojenské techniky, odstoupení od šíleného Green Dealu EU, ukončení zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými, zrušení inkluze ve školství, odebrání dotací politickým neziskovkám, odebrání dotací pro solární barony atd. Též jsme navrhli konkrétní řešení v podobě deseti bodů, které povede ke snížení Fialovy drahoty a našim občanům a firmám zásadně pomůže. Zveřejněno na webových stránkách hnutí SPD (www.spd.cz). 

Hnutí SPD učiní vše proto, aby Fialova vláda svou nekompetentností dále neprohlubovala zadlužování naší země, které nás přibližuje k bankrotu a ekonomickému kolapsu. Požadujeme demisi této vlády!

Převzato z profilu politika.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

22:12 Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové vládě v Nizozemí.