Rozvoral (Úsvit): Koblihy lidem zdeformovaly mozek!

14.11.2014 20:46

Pokud to takto půjde dál, bojím se, že brzy dopadneme jako Ukrajinci, jelikož nám oligarchové rozkradou stát pod rukami.

Rozvoral (Úsvit): Koblihy lidem zdeformovaly mozek!
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Už před volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které se konaly zhruba před rokem, jsem každému, kdo mi s velkou slávou říkal, že bude volit ANO vlastně NE, nebude líp, říkal, že to sice myslí dobře, jelikož velkou změnu to chce, ale ne určitě takovou, aby nám začali vládnout lidé s tak obrovským střetem zájmů. Většina na mě samozřejmě nedala, jelikož chuť koblih byla pochopitelně silnější než zdravý selský rozum.

Dnes si říkám dobře vám tak, co jste chtěli, to máte, ale vůbec z toho nemám radost, jelikož podle mě může být ještě hůře. Všem musí být samozřejmě jasné, na co narážím. Navrhnout na místo ministra dopravy šéfa jedné z největších stavebních firem v zemi, jejíž manažeři údajně falšovali účetní doklady a soudí se se státem v několika kauzách, je krásný příklad privatizace politiky za bílého dne.

Přemýšlel jsem nad tím, čím to asi může být, až mi rozsvítil oči rozhlasový a stálý komentátor Deníku Ivan Hoffman, který k tomu napsal: „Prolínání politiky a byznysu se akceleruje odstraňováním prostředníků. Byznys se stává politikou, byznysmeni veřejnými činiteli, čímž se privatizace státu mění na privatizaci politiky. Byznysmeny už nebaví korumpovat politiky. Sedají si do jejich židlí, aby si to, co potřebují, zařídili sami.“ Z těchto řádků až mrazí a doufám, že brzy procitneme a otevřeme oči.

Pokud kritizuji, měl bych mít také návrh řešení. Proč by se nemohla stát ministrem dopravy třeba Ing. Miloslava Pošvářová, Ph.D., která je opravdovou odbornicí na konstrukce a dopravní stavby? Svému oboru rozumí a je dokonce soudní znalkyní v oboru výroby a montáže ocelových konstrukcí a mostů. Je to asi tím, že toho zřejmě ví a zná víc než dost a spousta vlivných lidí by to nevydýchala. Ona je ten typ člověka, který se nikoho a ničeho nebojí a to možná proto, že jí chrání dva velcí draci, které má vytetované na pažích. Paní Pošvářová se v současné době nemůže stát ministrem dopravy právě kvůli tomu, že je až moc velkým odborníkem a myslím si, že bychom nestačili zírat, co by se dělo na ministerstvu pod jejím vedením.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…