Růžička (KDU-ČSL): I letos budou město uklízet nezaměstnaní

14.05.2018 15:05

Jednadvacet nových pracovníků na veřejně prospěšné práce (VPP) přijaly na začátku května Technické služby města Vsetína, p.o.

Růžička (KDU-ČSL): I letos budou město uklízet nezaměstnaní
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Vsetína Jiří Růžička (KDU-ČSL)

Jejich hlavní činností bude opět pravidelný úklid odpadků jak v centru města, tak v jednotlivých sídlištích. Cílem zaměstnávání dlouhodobě nezaměstnaných osob je snaha poskytnout jim základní pracovní návky, aby jejich další uplatnění na trhu práce bylo o něco snazší.

„Již od roku 2015 využíváme státem podporovaný program na zaměstnávání dlouhodobě nezaměstnaných. Prostřednictvím technických služeb se nám podařilo dát práci již více než dvěma stovkám osob. V současné době se o úklid města stará dvacet pět pracovníků,“ uvedl starosta Jiří Růžička s tím, že se v červnu počítá s přijetím dalších třech osob.

Mimo úklid odpadků v centru města a na sídlištích se pracovníci zaměstnaní na veřejně prospěšné práce starají o každodenní úklid tržnice u městského úřadu, zametají v podchodech, parcích a na autobusových zastávkách MHD, uklízí stanoviště odpadových nádob po městě a dětská hřiště, čistí břehy potoků, příkopy, odvodňovací žlaby a chodníky od prorůstající trávy, likvidují černé skládky či uklízí kolem cyklostezky. „V minulosti jejich pomoc využívala také školská zařízení, a to především k čištění dlážděných ploch ve svých areálech. Pro město, případně městské organizace, provádí stěhovací práce a při všech kulturních akcích se podílí na úklidu veřejných ploch a prostranství,“doplnila Jana Zvoníčková z Technických služeb města Vsetína, p.o.

V loňském roce se díky takřka osmdesátce pracovníků na VPP podařilo například odstranit 60 černých skládek, uklidit 600 kilogramů odpadu z autobusových zastávek MHD či odvézt přibližně 140 tun odpadu, který byl pohozený mimo odpadové nádoby u stanovišť kontejnerů.

„Pokud objevíte někde ve městě neuklizený chodník, odpadky v okolí dětských hřišť či černou skládku, můžete navštívit internetové stránky města Vsetína, kde pod Službami v sekci Radnice naleznete formulář pro Nešvary. Zde je možné nahlásit problém, případně i přiložit fotografii, a my se postaráme o nápravu,“ vyzývá starosta Jiří Růžička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.