Rys (STAN): Uspořádání, které zajistí v Bruntále stabilitu pro následující čtyři roky

02.11.2014 15:40

V Bruntále je dohodnuta koalice

Rys (STAN): Uspořádání, které zajistí v Bruntále stabilitu pro následující čtyři roky
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Povolební vyjednávání v Bruntále vyústilo v dohodu, která respektuje výrazný úspěch sdružení BRUNTÁL 2014 v nedávných komunálních volbách. BRUNTÁL 2014 je společné uskupení hnutí STAN a nezávislých kandidátů.

Na koalici se dohodly čtyři subjekty: sdružení BRUNTÁL 2014, hnutí ANO, ČSSD a sdružení nezávislých kandidátů PROZMĚNU. Na základě dosažené dohody má ve funkci starosty města pokračovat Petr Rys (STAN), který stál v čele bruntálské radnice uplynulé čtyři roky a ještě předtím byl místostarostou. Jeho zástupci budou Libor Unverdorben z ANO a Vladimír Jedlička z ČSSD.

V devítičlenné radě bude mít vítězný BRUNTÁL 2014 čtyři místa, hnutí ANO a ČSSD po dvou a sdružení PROZMĚNU jeden post. V sedmadvacetičlenném zastupitelstvu patří sdružení BRUNTÁL 2014 celkem osm mandátů.

„Podařilo se dohodnout takové uspořádání, které by mělo zajistit kontinuitu a především stabilitu pro následující čtyři roky,“ komentoval výsledek povolebního vyjednávání Petr Rys.

Složení rady a vedení města ještě musí stvrdit zastupitelstvo, které se sejde na ustavujícím zasedání v úterý 4. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …