SPO: Bohužel, u některých členů budoucí koalice převážila iracionální averze vůči SPD

07.11.2016 9:49

V něděli 6.11. 2016 byla v hotelu Milenium v Karlových Varech podepsána Koaliční smlouva mezi pěti politickými subjekty : ANO 2011, HNHRM, Piráti, ODS a SPO.

SPO: Bohužel, u některých členů budoucí koalice převážila iracionální averze vůči SPD
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Lídr SPO v Karlovarském kraji Jaroslav Bradáč

Přestože a bohužel, u některých členů budoucí koalice převážila iracionální averze vůči našemu koaličnímu partnerovi SPD, přesto se v  rámci koaličního vyjednávání  podařilo prosadit a dohodnout  mnoho pozitivních opatření. Například  zřízení komise pro řešení otázek bezpečnosti kraje, a komise pro otevřenou společnost a nové technologie, u kterých se předpokládá, že je povedou zastupitelé  z SPD, zvolení za naši koalici.

Tam bychom chtěli uplatnit naše návrhy a náměty, priority z našeho společného volebního programu, zejména otázky obrany před umísťování imigrantů na území kraje v rámci řešení imigrační krize v EU, a případně legislativní iniciativu, návrh změny volebního zákona, která zavede přímou volbu a odvolatelnost starostů a hejtmanů.

Zároveň můžeme delegovat své zástupce - odborníky do  všech jednotlivých výborů a komisí zřizovaných krajem. I zde můžeme prosadit mnoho z našeho společného volebního programu.

Do vynikající krajské koalice byl přizván, jako člen rady, zástupce zvolený za SPO, Ing.Jaroslav Bradáč.

To, že jeden z členů naší volební koalice SPD/SPO je, formálně, v konstruktivní opozici, nemá žádný vliv na naši budoucí spolupráci ve sprospěch Karlovarského kraje, a na hájení našich programových východisek. Naopak velkorysost, zejména ze strarny SPD, umožní vznik nové „krajské vlády“, která je odhodlána vrátit správu věcí veřejných do správných kolejí. Věřím, že naše koalice SPD/SPO k takovému vývoji přidá také svůj díl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice