SPO: Kandidáti do Senátu

20.09.2014 16:45

Představujeme kandidáty Strany Práv Občanů do Senátu

SPO: Kandidáti do Senátu
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Ing. Jaroslav Bradáč - Cheb

Dnes 58 letý strojní inženýr začínal na severu Čech jako konstruktér a servisní technik. Se získanou praxí se vrátil domů, do Skalné, kde nastoupil k těžební firmě. Zde pracoval v různých technických a řídících funkcích.

Od roku  1985 působí v komunální politice, zejména jako zastupitel a člen rady města Skalná.  Kromě práce v radě získal zkušenosti ve výborech a komisích města i kraje.

V letech 2008 – 2012 byl zastupitelem a radním Karlovarského kraje pro oblast životního prostředí, zemědělství a revitalizaci krajiny.

MUDr. Miroslav Coufal – Česká Lípa

62 letý lékař z Nového Boru vystudoval fakultu všeobecného lékařství Univerzity Karlovy v Praze. Pracoval v nemocnicích v Teplicích, České Lípě, na poliklinice v Novém Boru byl ambulantním a vedoucím lékařem.

Od roku 1992  je jednatelem a společníkem společnosti SALAEGRO,  A.J.C.,poskytující zdravotnické služby. Působí zde i jako ambulantní chirurg.

V letech 1996 - 2002  byl senátorem za volební  obvod Českolipsko-Liberecko a členem senátního Výboru pro sociální  politiku a zdravotnictví. Od roku 1994 je členem zastupitelstva města Nový Bor.

Doc. Ing. František Čuba, CSc. -  Zlín

Známý český agronom s mottem " Lepší udělat chybu než nic nezkusit" vstoupil do historie jako předseda JZD Slušovice. Podnik se pod jeho vedením změnil v gigant s obratem několika miliard korun. JZD se nezaměřovalo pouze na zemědělství, to koncem 80. let tvořilo dokonce výrazně menšinový podíl produkce družstva. Mezi hlavní odvětví patřila mikroelektronika (počítače řady TNS), biotechnologie a strojírenství. V řízení zavedl nové prvky hodnocení pracovníků  a do praxe uvedl stimulační faktory (existenční, seberealizační, vnitrokonkurenční boj). Úspěch podniku podle doc.Čuby závisel na využívání vědeckých a technických poznatků.

V únoru 2013 mu nabídl budoucí prezident Miloš Zeman místo poradce pro oblast zemědělství a hospodářství.

Je držitelem medaile Za službu vlasti, státního vyznamenání Za vynikající práci, Řádu práce a titulu Hrdina socialistické práce.

Dne 28. října 2013 ho prezident Miloš Zeman vyznamenal medailí Za zásluhy.

MUDr. Petr Guziana – Ostrava - město

62 letý senátor za volební obvod Ostrava–město vystudoval lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Od roku 1976 pracuje na chirurgické klinice Fakultní nemocnice v Ostravě, kde byl v roce 1990 jmenován ordinářem pro hrudní chirurgii. 12 let působil v Radě a Zastupitelstvu městského obvodu Ostrava-Poruba. Od roku 2006 do roku 2010 byl členem Zastupitelstva statutárního města Ostravy, v rámci městské samosprávy předsedal zdravotní  komisi Rady města. Od roku 2007 je konzultantem pro hrudní chirurgii v Městské nemocnici v Ostravě. 

Jaroslava Hamerková - Trutnov

48 letá maminka dvou děti nikdy v politice nepůsobila. Sama sebe označuje za "obyčejnou ženu, která chce jen pomoci se vším, s čím se dnešní ženy, manželky, matky a  babičky potýkají".

Profesí specialistka obchodu se chce zaměřit především na nedostatek školek, zmírnění exekucí a rovnoprávnost mezi muži a ženami.

MUDr. Soňa Hlavová – Rychnov nad Kněžnou

Specialistka v oboru urologie absolvovala lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Působila v Ústavu patologické anatomie Hradec Králové, kde osobně provedla 370 pitev. Následovaly praxe v nemocnicích v Rychnově nad Kněžnou, Ústí nad Orlicí a na Urologické klinice FN Hradec Králové. Od roku 1995 má vlastní urologické ambulance v Lanškrouně, Rychnově nad Kněžnou, Týništi nad Orlicí, Žamberku a ve Vysokém Mýtě.

57letá lékařka je vlastníkem malého patentu na pomůcku pro posilování pánevních svalů, od roku 2012 probíhá patentové řízení u Evropského patentového úřadu v Mnichově na pomůcku se stejným zaměřením. Pravidelně přednáší na    téma inkontinence žen a možnost její léčby s preferencí neinvazivní metody, tuto problematiku prezentuje i v médiích.

Věnuje se silničnímu běhu, v roce 2004 absolvovala Rychnovský maraton.

Milan Jurových – Praha 1

Narodil  se 12. 11. 1964 ve Varnsdorfu, kde absolvoval 9 tříd základní školy. V Praze se vyučil vrtařem-geologem na Středním odborném učilišti stavebním. Základní vojenskou službu absolvoval v letech 1983-85. V letech 1985-92 se věnoval svému oboru a byl zaměstnán jako vrtař-geolog. Jeho dlouholetý srdečný vztah ke gastronomii se stal na další 4 roky jeho povoláním, když  pracoval jako řezník-uzenář v  Praze. Od roku 1996, po úspěšně absolvovaném rekvalifikačním kurzu,  se 10 let věnoval ochraně osob a majetku jako bezpečnostní technik.

Od roku 2006 pracuje v hudebním průmyslu a působím jako vokalista v rockové skupině Walda Gang. Dlouhodobě se věnuje konzultační a poradenské činnosti.

Milan Jurových kandiduje jako nezávislý kandidát s podporou SPO.

Petr Martan - Strakonice

56 letý vzděláním lesník pracoval po škole jako technik či vedoucí lesního úseku v Lesním závodě Třeboň. V letech 1994-1997 byl vydavatelem a šéfredaktorem celostátního časopisu „Myslivec". Problematice  lesnictví a ochrany krajiny se věnuje celý život. Na tato témata mu vyšly 4 knihy ( Jihočeské Halali, Barok-zlatý věk myslivosti,    Ekopsyché, Poselství přírodních národů) a 3 novodobé historické studie. Od roku 2007 publikoval 78 autorských článků, v tištěných a internetových médiích mu vyšlo 235 článků. Specializuje se na problematiku Národniho parku Šumava a je iniciátorem vzniku dvou veřejných památníků - Boubín a Bučina.

Kromě celoživotních témat spojených s přírodou se zajímá i o prevenci duševního zdraví. V roce 2000 založil Komunitu pro duchovní rozvoj, kde působí od roku 2005 jako ředitel.

Ing. Josef Mička – Žďár nad Sázavou

Absolvent VŠE Praha se narodil v roce 1948 v okrese Žďár nad Sázavou, kde celý život profesně působil. Po absolutoriu pracoval postupně jako vedoucí strojírny, ředitel OPBH, od roku 1989 do roku 1991 vedl závod OPP s 960 zaměstnanci. Od roku 1991 je soukromým podnikatelem, zaměstnává kolem 80 lidí.

V letech 2002-2006 byl  členem rady města Žďár nad Sázavou, od roku  2002 - 2009 působil v zastupitelstvu města.

Byl spoluorganizátorem mise proti bombardování Srbska. Podilel se na charitativní akci na pomoc Srbsku (darování léků v hodnotě 3 mil.Kč) a pomáhal umístit do českých letních táborů cca 1000 dětí z bombardovaného Kosova.

Mgr. Bc. Petr Šmíd - Děčín

Původním povoláním lodní mechanik a lodní strojník vystudoval Univerzitu Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, obor management a školský management. 50 letý otec dvou dcer pracoval jako učitel na základní škole ve Varnsdorfu, od roku 2011 je jejím ředitelem.

Dlouhodobě působí v komunální politice - již třetí volební období je zastupitelem města Varnsdorf, v současné době na pozici předsedy finančního výboru města.

Angažuje se  v charitativní a sociální oblasti, kde spolupracuje s nevládními organizacemi a humanitárními občanskými sdruženími (Červený kříž) a regionálními zařízeními (Dětský domov Lipová, Domov sv.Máří Magdalény v Jiřetíně pod Jedlovou, Kostka v Krásné Lípě, Křižovatka Varnsdorf).

Je předsedou občanského sdružení „Červený kostel ve Varnsdorfu“, které bojuje o záchranu této historické památky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPO

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!