SPOZ: Neotáčíme se k lidem zády a pomáháme jim

24.06.2013 13:15

Zemanovci pomohli povodněmi postižené Základní škole ve Štěchovicích.

SPOZ: Neotáčíme se k lidem zády a pomáháme jim
Foto: spoz.cz
Popisek: Zemanovci pomohli povodněmi postižené ZŠ ve Štěchovicích

Základní škola ve Štěchovicích ve Středočeském kraji nezažila povodeň poprvé. I letos v červnu nezůstala vodě ušetřena a hladina dosáhla výšky téměř 1,5 metru. "Zaplaveno bylo celé přízemí, veškeré sociální zařízení, voda zničila speciální podlahu v tělocvičně" okomentovala situaci ředitelka školy Hana Králíková. I ona se stejně jako celý učitelský sbor snažila před vodou zachránit, co šlo. "Nosili jsme nábytek a pomůcky do horního patra, ale některé věci už jsme odstěhovat nestačili. Ten pocit, kdy voda stoupá a člověk je proti tomu bezmocný, bychom nikomu nepřáli" dodala ředitelka školy. Škola tak využívá současného teplého počasí a vysouší stěny a chystá se na novou podlahu a omítky.

Dar přijel do Štechovic předat Vladimír Kruliš, místopředseda SPOZ. "Když jsem viděl ty hromady narychlo odstěhovaného nábytku, zničené stěny a podlahy, cítil tu všudypřítomnou vlhkost ze zdí, ale zároveň viděl odhodlání vedení školy si s tím poradit, potěšilo mě, že jsme se rozhodli peníze od našich členů věnovat právě sem" řekl Kruliš.

Peníze se také rozhodli shromáždit jinak než jiné politické strany. "Nechtěli jsme ukousnout z rozpočtu strany a dát dar, na kterém jsme se sami nepodíleli. Proto nám chvíli trvalo, než jsme po desetikorunách a stokorunách od našich členů tuto pomoc vybrali, ale o to cennější je - podíleli se všichni, členové v důchodovém věku i studenti, kteří počítají každou korunu. Přesto neváhali a pomohli. Toho si moc vážíme." dodal Kruliš při předávání daru.

Ředitelka školy Hana Králíková se ve Štechovicích narodila, místní základní školu studovala, dlouhá léta zde učila a nyní je ředitelkou celé školy. Zná tak opravdu každý kout, škola je její srdeční záležitostí a ani na okamžik nezapochybovala, že by šla učit jinam, kde povodně nehrozí.

Právě této škole se politická rada Strany práv občanů - zemanovci rozhodla předat tento finanční dar. "Nepokryje veškeré náklady, ale jistě pomůže a úsměvy dětí, které opravenou školu po prázdninách navštíví, jsou tou největší odměnou. Děkujeme všem našim členům, kteří přispěli. Je to důkaz, že se neotáčíme k lidem zády a pomáháme jim." dodal Zdeněk Štengl, předseda Strany práv občanů - zemanovci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…