STAN: ČR má problém. Se státním dluhem, s ministryní financí i s předsedou vlády

29.08.2021 6:32 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k volbám

STAN: ČR má problém. Se státním dluhem, s ministryní financí i s předsedou vlády
Foto: Piráti,STAN
Popisek: Piráti a Starostové a nezávislí

Země, která se stále rychleji zadlužuje, má problém. Země, kde předseda vlády ovládá obří továrny, a ty dostávají dotace místo malých inovativních firem, má problém. Země, kde ministryně financí prohlašuje, že s obřím schodkem rozpočtu umí žít, má problém. Se státním dluhem, s ministryní financí i s předsedou vlády. Musíme to změnit. Zmrazíme výdaje státu, narovnáme pravidla pro přidělování dotací a díky digitalizaci zefektivníme chod celého státního aparátu. To je minimum.

Země, kde premiér ovládá přes tři desítky zdravotnických zařízení, a zároveň má vliv na největší zdravotní pojišťovnu v zemi, si zadělává na problém. S dostupností zdravotní péče i její oligarchizací. Musíme to pohlídat. Zaražením nesmyslně předražených nákupů zdravotního materiálu. Investováním do zdravotnického personálu místo staveb nesmyslných molochů, které jen zhorší péči v regionech. To je minimum.

Země, kde předseda vlády ovládá chemický holding a obrovský zemědělský konglomerát, který používá karcinogenní hnojiva, a zároveň dosazuje svoje lidi na inspekci životního prostředí, má problém. S ochranou životního prostředí, předcházením ekologických katastrof i zdravím lidí, kteří tu žijí. Musíme to změnit. Zdravá krajina a zdraví lidé jsou naší prioritou. Někdo to už musí začít brát vážně. To je minimum.

Země, kde se neinvestuje do vzdělání, kde stát strká nos, do čeho mu nic není, kde se “zaklekává” na podnikatele a domoci se rychlé spravedlnosti je někdy sakra těžké, má problém. Stát, který kvůli chaotické vládě zbytečně nechal zemřít přes 30 tisíc maminek a tátů, prarodičů, našich přátel, selhal na plné čáře.

Stačilo! Je nejvyšší čas na změnu! Naštěstí to pořád máme ve svých rukou. Přijďme 8. a 9. října k volbám a vezměme si zpět, co nám patří. Vraťme zemi budoucnost!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Koalice SPOLU popírá i sliby povolební

11:17 Vondráček (Svobodní): Koalice SPOLU popírá i sliby povolební

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předvolební kampani koalice SPOLU