STAN Moravskoslezského kraje: Máme za sebou další rok růstu

02.01.2020 4:33

Starostové a nezávislí mají za sebou několik let růstu, který se snažíme podporovat i v Moravskoslezském kraji, kde sice nemáme mandáty v krajském zastupitelstvu, ale budeme o ně usilovat v krajských volbách v roce 2020. Věříme, že voliči ocení naši práci v obcích a městech Moravskoslezského kraje a ve volbách u nich obstojíme.

STAN Moravskoslezského kraje: Máme za sebou další rok růstu
Foto: STAN
Popisek: STAN

Začátek roku 2019 znamenal volbu nového vedení nejen v Moravskoslezském hnutí, ale i celého hnutí STAN. Při volbách krajského sedmičlenného vedení pro následující období obhájil post předsedy starosta Horní Suché Jan Lipner. Novou místopředsedkyní byla zvolena starostka obce Bukovec Monika Czepczorová. V krajském vedení zůstávají tajemník hnutí Ladislav Honusek a starosta Horních Tošanovic Petr Martiňák. Nově byli za členy výboru zvoleni Petr Letocha člen zastupitelstva města Karviná, starosta Hošťálkovic Jiří Jureček  a Michael Rataj starosta obce Branka u Opavy. U volby předsedy hnutí vyslovili severomoravští členové hnutí podporu Vítu Rakušanovi, který na republikovém sněmu získal více než 90 % hlasů a na postu předsedy vystřídal Petra Gazdíka. „Nebudu říkat, že jsem to nečekal, ale přesto děkuju za obrovské množství hlasů, které jste mi dali,“ řekl Vít Rakušan po zvolení. Podle něj vysoká podpora ukazuje, že je hnutí jednotné. Vít Rakušan na konci tohoto roku přijel své moravskoslezské podporovatele navštívit i osobně.

Během roku 2019 se v MS kraji dařily plnit také dlouhodobé cíle hnutí STAN mezi které mimo jiné patří udržitelnost vody v krajině, odpadové hospodářství a třídění odpadů.

Uspořádali jsme setkání pro starost kraje s poslankyní Janou Krutákovou na téma “1000+1 cesta pro krajinu”, kde zazněly mnohé podněty, ale bohužel i stesky starostů. Ne ve všech obcích je v našich silách aktivně tyto myšlenky realizovat jako se podařilo například v Hošťálkovicích, kde obnovili polní cestu a doplnili ji výsadbou stromů.

Odpadového Oskara převzala z rukou hejtmana MSK starostka Bukovce a místopředsedkyně hnutí STAN v Moravskoslezském kraji Monika Czepczorová. Bukovec patří dlouhodobě k obcím, které  jdou tříděním odpadu příkladem a motivováním svých občanů přispívají ke zlepšování životního prostředí. Už 3 roky se zde například koná akce “Kořeny života”, kdy rodiče nově narozených dětí sadí stromy.

Ochrana životního prostředí je prioritou i pro bruntálského starostu Petra Ryse a v rámci šetrného přístupu k planetě a snahy o dosažení maximálně efektivního způsobu nakládání s odpady nechalo město Bruntál rozmístit v několika lokalitách kontejnery na kovy.

V Hlučíně se pak starosta Pavel Paschek přispívá k omezení plastových, mikrotenových sáčků tím, že vedení radnice zakoupilo pro sebe a své zaměstnance opakovaně použitelné ekopytlíky na pečivo, ovoce, zeleninu aj. Naší členové se zapojili i do sázení stromů v lesích.

Aktivně se hnutí STAN zapojuje i v otázce rozšíření spalovny v Ostravě.

S radostí sledujeme rostoucí preference a členskou základnu hnutí STAN, do které se můžete přidat jako registrovaný člen nebo podporovatel i vy a pomoct nám obstát v krajských volbách v roce 2020.

Děkujeme za důvěru našich voličů v roce 2019

STAN Moravskoslezský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.