SZ: Mojmír Vlašín bude kandidovat do Evropského parlamentu

14.02.2014 10:03

Uznávaný ekologický expert a biolog Mojmír Vlašín, který se dlouhodobě zasazuje o zlepšování životního prostředí a ochranu přírody v národních parcích, bude kandidovat do Evropského parlamentu za Stranu zelených.

SZ: Mojmír Vlašín bude kandidovat do Evropského parlamentu
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Vlašín mimo jiné podal žalobu, na jejímž základě soud konstatoval protizákonnost zásahu policie při šumavské blokádě. Kandidaturu Vlašína na přední místa kandidátky do Evropského parlamentu navrhuje vedení jihomoravských zelených.

Vlašín, který je uznávaným ekologem, aktivistou a politikem, se podílel na vytvoření některých plánů péče v národních parcích. Angažoval se také v případě blokády proti nelegálnímu kácení na Šumavě a působil jako její mluvčí. „Původně měli v plánu pokácet asi tisíc stromů a díky našemu zásahu jich pokáceli jenom dvě stě,“ uvedl již dříve Vlašín. Následně podal žalobu, která se nedávno ukázala jako oprávněná, když soud zásah policie vyhodnotil jako nezákonný.

RNDr. Mojmír Vlašín se narodil 17. listopadu 1954 v Brně. Pracuje jako zoolog, ekolog a politik, je zastupitelem města Brna za Stranu zelených. Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, obor biologie. Dříve působil jako náměstek ředitele Českého ústavu ochrany přírody, v současnosti je zaměstnán v Ekologickém institutu Veronica a vyučuje na Katedře environmentálních studií Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity. Je soudním znalcem pro ochranu přírody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…