Seďa (ČSSD): Komu docházejí argumenty sklouzává k urážkám

10.04.2015 10:21

Opravdu mne mrzí roztržka s mým kolegou ze zastupitelstva města J. Zapletalem, nicméně jsem to nebyl já, kdo začal kritizovat moji práci.

Seďa (ČSSD):  Komu docházejí argumenty sklouzává k urážkám
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Předně bych chtěl říci, že se vůbec nestydím, že jsem profesionální politik a naopak si velmi vážím podpory sociálních demokratů a svých spoluobčanů. Slovo „makáme“ jsem si opravdu vypůjčil ze sloganů představitelů politického hnutí ANO 2011. Takže chápu, že se těmto „politickým nepolitikům“ nelíbí, když jim to občas někdo připomene. Ale na rozdíl od tohoto nového pojetí politiky se opravdu nebudu snižovat k podpásovkám.

To, zda poslanec Seďa „maká“ a zda má výsledky, bylo již mnohokráte rozebráno a bylo potvrzeno nezávislými organizacemi, že jsem jeden z nejpracovitějších poslanců v parlamentu. A to navzdory mediální masáži některých „nezávislých“ novinářů. Já se opravdu za svoji dlouholetou práci v zastupitelstvu města a v poslanecké sněmovně nestydím. Tak jako se nestydím za své názory sociálního demokrata. Rozumím tomu, že kolega Zapletal je velmi mlád , takže si opravdu nemůže pamatovat, co jsem od roku 1994, kdy jsem se stal poprvé členem zastupitelstva města, pro občany Uherského Hradiště udělal. Proto mu alespoň některé aktivity připomenu, aby pro příště nepsal, že výsledek je stále stejný.

Největším počinem byla změna zákona

Za pomocí kolegů jsem zabránil rizikovému prodeji pozemků pod sportovním areálem a naopak po povodních jsem pomáhal vybudovat dnešní sportovní areál, včetně MFS. Pomáhal jsem při realizaci obchvatu města R50 a sehnal peníze na rekonstrukci Havlíčkovy ulice. Ale největším počinem byla změna zákona, na jehož základě byl převeden areál bývalých kasáren na město a zároveň byla umožněna revitalizace tohoto území. Zajistil jsem i financování některých projektů, včetně vzdělávací zóny. Tím ovšem netvrdím, že je to pouze má zásluha, ale vždy říkám, že je to zásluha celé politické reprezentace města a jeho občanů.

Na rozdíl od kolegy jsem předložil jasnou představu

Co se týká bývalé věznice, pak pouze připomenu, že v roce 1994 byla věznice prodána tehdejším vedením radnice což jsem opakovaně kritizoval. Tak jako jsem kritizoval prodej bývalých městských lázní. Navrhl jsem s kolegou J.Plachým zákon o bezúplatném převodu areálu věznice na město. Zákon sice neprošel, ale alespoň vyvolal diskusi v zastupitelstvu města o možném řešení či využití areálu. Na rozdíl od kolegy jsem předložil jasnou představu o jeho reálném využití, včetně financování. Byl jsem to já, kdo opakovaně jednal a žádal vládu a jednotlivé ministry o pomoc při revitalizaci objektu. A to, že prozatím není „výsledek žádný“, jak tvrdí kolega Zapletal, nebylo a není v mé moci. Ale to neznamená, že ve svém úsilí polevím. Protože objekt bývalé věznice je nejen chráněnou památkou, ale již dnes je existujícím památníkem útrap obětí nedemokratických režimů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Antonín Seďa - profil

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …