Seďa (ČSSD): Mohlo by se konečně začít stavět

13.07.2017 17:30

Interpelace poslance Antonína Sedi na předsedu vlády Bohuslava Sobotku ve věci prioritních dopravních staveb ve Zlínském kraji na na 59. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 7. 2017.

Seďa (ČSSD): Mohlo by se konečně začít stavět
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Děkuji, pane místopředsedo. Vážený pane předsedo vlády, obracím se na vás ve věci prioritních dopravních staveb ve Zlínském kraji, a to konkrétně jde o stavbu D55 číslo 5505, Otrokovice obchvat jihovýchod a D49 číslo 4901 Hulín - Fryšták. Nejprve chci poděkovat, že tyto obě stavby vláda dala na seznam priorit staveb České republiky v rámci výjimky EIA. Problémem ovšem je, že obě stavby jsou v současné době pozastaveny. Stavbu D49 nyní nelze povolit a je třeba vyčkat rozhodnutí soudu, protože spolek Egeria žaluje přiznání výjimky a zároveň uspěl s přiznáním odkladného účinku. Pokud jde o stavbu D55, požádalo Ředitelství silnic a dálnic České republiky krajský úřad Zlínského kraje o vydání výjimky ze zákazu u zvláště chráněných druhů živočichů. Vážený pane premiére, na základě mé ústní interpelace na ministra dopravy mi bylo sděleno, že je teď nutno čekat na rozhodnutí soudu v případě D49, protože Ministerstvo životního prostředí se k návrhu na přiznání odkladného účinku žaloby nevyjádřilo. V případě D55 je nutno získat výjimku pro patnáct druhů zvláště chráněných druhů živočichů, což je nezbytným předpokladem pro navazující stavební řízení.

Z výše uvedených důvodů vás chci požádat o pomoc při získání obou jmenovaných podkladů a o součinnost státních orgánů a obou ministerstev pro vyřešení současných problémů u obou prioritních staveb ve Zlínském kraji tak, aby se konečně mohlo začít stavět. Předem děkuji za pomoc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…