Seďa (ČSSD): Rozpočet města Uherské Hradiště na rok 2016 jsme nepodpořili

07.12.2015 19:52

Dnes 7.12.2015 zasedalo Zastupitelstvo města Uherské Hradiště. Projednalo celkem 29 bodů, včetně rozpočtu na rok 2016 a rozpočtového výhledu do roku 2021.

Seďa (ČSSD): Rozpočet města Uherské Hradiště na rok 2016 jsme nepodpořili
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Zastupitelé za ČSSD nepodpořili rozpočtová opatření č.11 až č.13/2015 z důvodu převodu investic ve výši 78,5 mil.Kč do roku 2016, snížení rezervy o 8,5 mil.Kč, realizace skateparku přes problémy výstavby v dané lokalitě, problémy s realizací Výšiny sv.Metoděje, vyšších výdajů na realizace investic na Rochusu, nákup vánoční světelné výzdoby bez schválení ZM.

ČSSD taktéž nepodpořila rozpočet města na rok 2016 a rozpočtový výhled do roku 2021 z následujících důvodů:

Navržený rozpočet je deficitní ve výši 83,7 mil. Kč a tento deficit má pokrýt prodej cenných papírů. Přitom město rezignuje na rozvojové investice, zejména řešící dopravní přetíženost ve městě. Naopak jsou podporovány investice, které přinesou pouze vyšší provozní náklady městu.

Rozpočtový výhled počítá s cca 28 mil.Kč každoročně na investice, což je velmi malá částka z pohledu požadavků ze zásobníku investičních akcí. Kumulovaná investiční rezerva v letech 2017 až 2021 ve výši 97,5 mil.Kč nemůže stačit.

Radniční koalice nepodpořila doplnění investičních akcí v návrhu rozpočtu:

-         revitalizaci dětských hřišť ve Staré Tenici a na ulici Prokopa Holého
-         vypracování PD k rekonstrukci budovy č.p. 1156 ve Štěpnicích (dům služeb)
-         zvýšení financí na údržbu zeleně v rámci  péče o vzhled obcí

Zastupitelé za ČSSD podpořili záměry města, včetně bezúplatného nabytí lesoparku v Kunovském lese pro případ převodu z Lesů ČR na město, rozšíření městského kamerového systému, program regenerace městské památkové zóny, změny  Územního plánu města Uherské Hradiště. ČSSD aktivně podpořila a podporuje návrhy opatření na zastavení úbytku a zvýšení počtu obyvatel města, řešení nejpalčivějších problémů města vzešlých z požadavků občanů města i plán financování obnovy vodovodů a kanalizací ve městě.

ČSSD po třetí předložila ZM změnu Jednacího řádu ZM. Tentokrát pouze o zajištění audiovizuálního záznamu z jednání ZM. Přesto, že všechny politické strany před volbami v roce 2014 deklarovaly transparentnost a zvýšení kontroly, radniční koalice potřetí návrh zamítla.Přitom drtivá většina měst stejné i menší velikosti zajišťuje pro své občany tento přenos, a to dokonce i přenos on line z průběhu zasedání ZM.

Zpracoval: Ing.Antonín Seďa, předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…