Seďa (ČSSD): Soudržné město a mezigenerační solidarita

04.07.2018 17:27

Tak jako celá naše společnost, tak také město a jeho obyvatelé by měli držet při sobě. Soudržnost pomáhá řešit problémy a posiluje sounáležitost s ostatními spoluobčany. A mezigenerační solidarita by měla být samozřejmostí v každé vyspělé společnosti

Seďa (ČSSD): Soudržné město a mezigenerační solidarita
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Pro rozvoj města i kvalitní život v něm je důležitá soudržnost jeho obyvatel a mezigenerační solidarita. Proto je důležité, aby občané nalezli v Uherském Hradišti nejen dostupné a přiměřené bydlení, ale i zaměstnání odpovídající jejich vzdělání, odbornosti a znalostem. Zároveň chceme motivovat občany města, aby se hlásili k trvalému pobytu. Považujeme za svoji povinnost řádně pečovat o síť školních a předškolních zařízení, především v péči o jejich vzhled a údržbu. Chceme, aby se město stalo centrem vzdělanosti, vědy a výzkumu a aby poskytovalo kvalitní podmínky pro mladé rodiny s dětmi.

Demografický vývoj města si vyžaduje zvýšenou pozornost našim starším spoluobčanům. Nestačí pouze zachovat provoz stávajících sociálních zařízení, ale je nutno zvýšit kvalitu a dostupnost zejména terénních sociálních služeb. O kulturní dědictví a historické tradice je nutno pečovat, protože upevňuje sounáležitost mezi spoluobčany.

Mezigenerační solidarita je důležitá pro soudržnost města, předávání zkušeností i pro zlepšování vztahů mezi lidmi. Podpoříme vznik komunitního centra pro rodiny s dětmi a pro seniory. Podpoříme sociální bydlen, vybudování domácího hospice a bezplatné poradenství při výměně bytů. Zajistíme dostupné bydlení pro mladé rodiny a jejich děti, včetně startovacích bytů pro mladé spoluobčany. Zvýšíme počet míst v MŠ, podpoříme dětské skupiny a mikrojesle. Prosadíme co největší využívání sportovišť pro širokou veřejnost, transparentní a rovnocenné podmínky pro sportovní kluby. Vytvoříme efektivní ekonomické podmínky pro zajištění vyvážené kulturní nabídky a pro zachování a rozvoj kulturního dědictví ve městě. Máme být na co pyšní a je nutno se k tradici hrdě hlásit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…