Sehnalová (ČSSD): Jsou to ty nejzranitelnější osoby v naší společnosti

14.04.2015 22:43

Na zítřejším plenárním zasedání Evropského parlamentu v Bruselu proběhne debata ke změně víceletého finančního rámce na období 2014-2020 i vystoupení Komise ke kvótám pro zaměstnávání osob se zdravotním postižením.

Sehnalová (ČSSD): Jsou to ty nejzranitelnější osoby v naší společnosti
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

"Ve většině členských států existuje pro zaměstnávání osob s postižením v soukromém i veřejném sektoru systém opatření a kvót. Zarážející je, že podobná inkluzivní politika chybí v institucích Evropské unie. Politiky evropských institucí je proto zapotřebí revidovat," myslí si poslankyně Evropského parlamentu Olga Sehnalová.

"Lidé s postižením patří mezi nejzranitelnější osoby v naší společnosti. Při integraci do pracovního  trhu  musí  čelit  řadě  překážek,  které  ale  nejsou  nepřekonatelné.  Právě  instituce  a  agentury  Evropské  unie  by  měly  ukazovat,  že  zaměstnávání  osob  s postižením je nejen možné, ale i přínosné." 

Změna víceletého finančního rámce na období 2014–2020 Poslanci  Evropského  parlamentu  se  také  budou  věnovat  změně  víceletého  finančního  rámce  na  období  2014-2020. Navrhované převedení závazků politiky soudržnosti z roku 2014 do roku 2015 má za cíl napravit situaci, kdy nedošlo díky opoždění  při  přijímání  pravidel  k  včasnému  schválení  všech  zamýšlených  operačních  programů  podle  plánovaného rámce. Téměř polovina programů vyžaduje přepracování víceletého finančního rámce, aby nedošlo ke ztrátě prostředků, přidělených na rok 2014.

"Důsledkem stávající situace je prodleva při spuštění čerpání fondů politiky soudržnosti v členských státech a jednotlivých regionech. Zároveň se zvyšuje riziko nedočerpání prostředků politiky soudržnosti v probíhajícím rozpočtovém období a neuskutečnění projektů klíčových pro hospodářský růst a rozvoj Unie," uvedla Olga Sehnalová. 

Ke změně víceletého finančního rámce doplňuje: "Evropské strukturální fondy hrají v investiční politice Unie a jednotlivých států nezastupitelnou úlohu. Proto považuji za nesmírně důležité v souladu s postupem Rady udělit souhlas s návrhem nařízení tak, aby byly všechny zdroje využívány co nejdříve a co nejúčinněji. Sama jej během hlasování z výše uvedených důvodů podpořím."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Sehnalová - profil

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…